Ροντρίγκο Ντε Πολ: “Ζέβρα πολυτελείας”

Ο Ροντρίγκο Ντε Πολ έχει αποφασίσει πως ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και είναι έτοιμος να αφήσει την Ουντινέζε ύστερα από πέντε χρόνια.

Ο Αργεντινός βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία (27) για να δοκιμάσει νέες περιπέτειες στην καριέρα του αποχωρώντας μετά από μια γεμάτη πενταετία από τη Serie A. “Ήμουν πολύ ειλικρινής με τον σύλλογο” δηλώνει και ανυπομονεί να αποδεσμευτεί από τις “ζέβρες”.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του και τη Ράσινγκ όπου φόρεσε την φανέλα της αρχικά για δύο χρόνια. Οι σειρήνες από την Ισπανία και τη Βαλένθια δεν τον άφησαν ασυγκίνητο και μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό των νυχτερίδων όπου ξόδεψαν 6.5 εκατομμύρια για τον άγουρο Ντε Πολ. Υπέγραψε για πέντε χρόνια με προπονητή τον Πορτογάλο Νούνο Εσπίριτο Σάντο όμως έκατσε μόλις 1.5. Ντεμπούτο έκανε με το αριστερό, καθώς ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κατόρθωσε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ο πρώην τεχνικός της Γουλβς τον πίστευε και του έδωσε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Την επόμενη σεζόν όμως η τεχνική ηγεσία άλλαξε και ο Γκάρι Νέβιλ αντικατέστησε τον Σάντο στον πάγκο της ομάδας. Ο Άγγλος δεν πίστεψε ποτέ στον Ντε Πολ που πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και επέστρεψε με την μορφή δανεισμού στον σύλλογο όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το καλοκαίρι του 2016 πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει και να περάσει τον Ατλαντικό για χάρη της Serie A. Η Ουντινέζε του έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο και υπέγραψε για πέντε χρόνια. Οι ηγετικές ικανότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά εμφανίστηκαν από νωρίς. Ο Αργεντινός μπαλαντέρ ξεχώρισε αμέσως και άρχισε να κάνει την διαφορά. Μέσα σε τρία χρόνια η διοίκηση προσπάθησε να τον κλείσει για ακόμα μια πενταετία και τα κατάφερε υπογράφοντας νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Ο ίδιος όμως δεν αντέχει άλλο. Κουράστηκε και θέλει να διακριθεί. Η υπομονή του εξαντλήθηκε και νιώθει έτοιμος να κάνει νέο άλμα. Αυτή τη φορά έμπειρος και πιο ώριμος από ποτέ. Η Ουντινέζε δεν θα σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και τις επιθυμίες του και με μια ικανοποιητική πρόταση θα αναγκαστεί να τον αποχωριστεί και να τον αποχαιρετήσει.

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών κλαμπ, μεταξύ άλλων των Λιντς (προσωπική επιλογή του Μαρσέλο Μπιέλσα), Ίντερ και Γιουβέντους. Η Ουντινέζε απαιτεί περίπου 40 εκατομμύρια για την πιθανή παραχώρηση του. Ο ίδιος μίλησε για το μέλλον του ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στην Ουντινέζε και την πρόθεση του να αποχωρήσει. “Είμαι ξεκάθαρος με την ομάδα, εξήγησα και μοιράστηκα τις σκέψεις και τα θέλω μου. Είμαι 27 ετών. Σέβομαι την Ουντινέζε και κυρίως τους τιφόζι που πραγματικά με αγαπάνε”.

Η Ουντινέζε ακόμα δεν έχει δεχτεί κάποια οικονομική προσφορά που να ταιριάζει στις απαιτήσεις της όμως ο Ντε Πολ δεν αγχώνεται και έχει το μυαλό του στο Copa America το προσεχές καλοκαίρι με την Εθνική Αργεντινής. Κλήθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια παίρνοντας φανέλα βασικού με προπονητή τον Λιονέλ Σκαλόνι στην διοργάνωση του 2019 όπου η χώρα τερμάτισε στην 3η θέση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.