Επιτέλους ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι δικαιώθηκε!

Μετά από τρία χρόνια στη Σασουόλο, ο Ντε Τζέρμπι αποτελεί παρελθόν για την μικρή ομάδα που εδρεύει στην επαρχία της Μόντενα.

Μετά από τρία χρόνια στη Σασουόλο, ο Ντε Τζέρμπι αποτελεί παρελθόν για την μικρή ομάδα που εδρεύει στην επαρχία της Μόντενα.Για την ακρίβεια, ήταν μικρή γιατί με τον Ντε Τζέρμπι οι «νεροβέρντι» μεγάλωσαν. Και τις δύο τελευταίες σεζόν τερμάτισαν στην 8η θέση και μάλιστα εφέτος, έχασαν το εισιτήριο για το Conference League, στην ισοβαθμία με τη Ρόμα.
Ήρθε λοιπόν η ώρα για τον 41 ετών τεχνικό από τη Μπρέσια να κάνει το βήμα παραπάνω. Ήδη ανακοινώθηκε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και ο Διευθυντής ποδοσφαίρου και παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου, o Ντάριο Σρνά σκιαγράφησε άριστα το προφίλ του Ιταλού τεχνικού και προσδιόρισε τι περιμένει η ουκρανική ομάδα από αυτόν.

«Αν παρακολουθήσεις κάθε παιχνίδι της Σασουόλο, μπορείςνα δεις ότι το παιχνίδι της συμπίπτει πλήρως με το δικό μας. Στον Ντε Τζέρμπι αρέσουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, του αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είμαι βέβαιος ότι το συμπαγές, ποιοτικό ποδόσφαιρο θα μας φέρει αποτελέσματα και θα μπορούμε να παίξουμε με ίσους όρους με απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Είναι ανοιχτόκαρδος, πολύ ευγενικός, αλλά στο γήπεδο μπορείτε να δεις έναν άλλο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Έναν άνθρωπο που κρατά ολόκληρη την ομάδα σε επαγρύπνηση, όλους τους παίκτες υπό πίεση. λατρεύει να εργάζεται από το πρωί έως το βράδυ. Μαζί του α κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα, να μπούμε στους ομίλους του Champions League, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε ένα συμπαγές, εντυπωσιακό και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Ο Ντε Ζέρμπι χρησιμοποίησε πολλούς διαφορετικούς σχηματισμούς στην εποχή του στη Sassuolo, αλλά το 4-3-3 και το 4-2-3-1 ήταν τα πιο συνηθισμένα συστήματα, τα χρησιμοποίησε περίπου στα 2/3 των αγώνων. Στο άλλο τρίτο των αγώνων, χρησιμοποίησε κυρίως το 3-4-2-1 ή το 3-4-3. Σχεδόν ποτέ δεν ξεκινά με δύο επιθετικούς, αλλά αυτή είναι η μόνη σταθερά.

Αυτό που ξεχωρίζει στο στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει είναι ότι θέλει οι ομάδες του να παίζουν από πίσω. Μερικές φορές, φαίνεται ότι οι αμυντικοί ή οι «βαθύτεροι» μέσοι προκαλούν να δεχτούν πίεση, κρατώντας την μπάλα έως ότου ένας αντίπαλος πλησιάσει πολύ. Αυτό, είναι συναρπαστικό τρικ: Ως τρόπος να σπάσει το press, καθοδηγεί τους παίκτες του να δεχτούν πίεση πριν κάνουν μία πάσα για να ανακουφίσουν αυτή την πίεση και να ξεκινήσουν μια γρήγορη επίθεση. Φυσικά, αυτό απαιτεί κεντρικούς αμυντικούς που είναι αρκετά καλοί με τη μπάλα στα πόδια.

«Φεύγω από τη Σασουόλο με μεγάλη θλίψη, αλλά έρχομαι εδώ σε ένα σημαντικό κλαμπ. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά και να περάσω τις ιδέες μου για το ποδόσφαιρο και να κερδίζω βέβαια, γιατί αυτό μετράει επίσης».
Μετά από τέσσερις συνεχόμενους τίτλους, η Σαχτάρ έχασε εφέτος το πρωτάθλημα από τη Ντιναμό Κιέβου. Με αυτά τα πρώτα λόγια του ως τεχνικός της Σαχτάρ, ο Ντε Τζέρμπι έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα του συλλόγου, που προβλέπω ότι θα είναι απόλυτα επιτυχημένη, συνδυάζοντας καλό ποδόσφαιρο και τίτλους. Όπως έκανε και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δηλαδή, ο άνθρωπος που πήρε τα σκήπτρα με τη Ντιναμό Κιέβου από την παλιά του ομάδα, με την οποία μεγαλούργησε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.