Σαμπντόρια – Σπέτσια 2-2: Έχασαν την ευκαιρία οι «αετοί» (hls)

Η Σπέτσια προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα της αδιάφορης Σαμπντόρια αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της εξασφάλιζε την παραμονή στη Σέριε Α.

Οι «αετοί» πάντως έχουν την τύχη τους στα χέρια τους καθώς είναι τέσσερις πόντους μπροστά από την επικίνδυνη ζώνη και έχουν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Τορίνο και Ρόμα για να σφραγίσουν την επιβίωση στην πρώτη σεζόν στα «σαλόνια«.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έχασαν ευκαιρίες με Πίκολι και Μπαστόνι, πριν ανοίξουν το σκορ στο 15ο λεπτό, όταν ο Φερέρ έκανε τη σέντρα, Γιοσίντα και Φαρίας διεκδίκησαν κεφαλιά στην περιοχή και τελικά η μπάλα στρώθηκε στον Πομπέγκα που έγραψε το 0-1 με σουτ.

Φαρίας και Ματζόρε έχασαν ευκαιρίες και για το 0-2 στη συνέχεια, με την «Σαμπ» να ξυπνάει μετά το 25‘ και να απειλεί αρχικά με τον Αουτζέλο, πριν ισοφαρίσει στο 33ο λεπτό: σε κάθετη μπαλιά για τον Γκαμπιαντίνι ο επιθετικός των γηπεδούχων πλάσαρε στο δοκάρι, όμως ο επερχόμενος Βέρε ισοφάρισε στην άδεια εστία, με το γκολ να μετρά και μετά την εξέταση του VAR.

Ο σκόρερ θα μπορούσε να κάνει το 2-1 στη συνέχεια του α’ μέρους όπως και ο Γκαμπιαντίνι, ενώ οι «αετοί» είχαν μία καλή φάση με τον Φαρίας.

Το β’ ξεκίνησε με τη Σπέτσια να απειλεί εκ νέου με Πομπέγκα και Φερέρ, ενώ για τη Σαμπ απάντησε με ευκαιρία ο Κουαλιαρέλα. Οι αλλαγές των δύο προπονητών Τζιάσι και Μπαλντέ έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια, ακόμα πιο μεγάλη όμως ήταν η φάση των φιλοξενούμενων στο 70′, όταν ο Τζιάσι έδωσε έτοιμο γκολ στον μοιραίο Φαρίας, ο οποίος σούταρε στο δοκάρι!

Στο 73′ όμως η Σπέτσια κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα όταν ο Μπαστόνι έκανε τη σέντρα, ο Πομπέγκα προσποιήθηκε υπέροχα στην περιοχή αποφεύγοντας τον Γιοσίντα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το 1-2 σε συνδυασμό με την ήττα της Μπενεβέντο και τη νίκη της Τζένοα, θα έδιναν σε εκείνο το χρονικό σημείο τη σωτηρία στους φιλοξενούμενους, καθώς θα ήταν προστατευμένοι από οποιαδήποτε βαθμολογία.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και αφού απείλησαν στο 76′ και στο 77′ με Ντάμσγκααρντ και Γιοσίντα αντίστοιχα, ισοφάρισαν στο 80′ όταν ο Καντρέβα έκανε σέντρα, ο Γιοσίντα στόπαρε στην περιοχή για τον Μπαλντέ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Πρόβεντελ για το τελικό 2-2.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (Ρανιέρι): Αουντέρο – Μπερεζίνσκι, Γιοσίντα, Τονέλι, Αουτζέλο – Καντρέβα, Έκνταλ, Γιάνκτο, Βέρε (67′ Ντάμσγκααρντ) – Κουαλιαρέλα, Γκαμπιαντίνι (62′ Mπαλντέ).
ΣΠΕΤΣΙΑ (Ιταλιάνο): Πρόβεντελ – Φερέρ, Έρλιτς, Τέρτσι, Μπαστόνι – Ματζόρε (87′ Βέρντε), Σένα (74′ Εστέβες), Πομπέγκα (75′ Αγουδέλο) – Σαπονάρα, Πίκολι (46′ Τζιάσι), Φαρίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.