Γιουβέντους: Δύσκολοι καιροί για Κυρίες

Η Γιουβέντους περνάει κρίση καθώς ύστερα από εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα βρίσκεται στην περίεργη θέση να χάσει το τρένο του Champions League.

Ο Αντρέα Ανιέλι αφού απέλυσε τον Μαουρίσιο Σάρι, έδωσε τα κλειδιά σε έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ παρέμεινε στον σύλλογο για να δουλέψει με τους μικρούς. Το αφεντικό της Κυρίας δεν έψαξε πολύ στην αγορά και πήγε στα σίγουρα παίρνοντας όμως ένα μεγάλο ρίσκο. Ο Πίρλο τόσο χρόνια στη Serie A αλλά από πάγκους δεν έχει εμπειρία.

Οι Ιταλοί έχουν λυσσάξει πως σε περίπτωση που δεν κερδίσει την Ουντινέζε την ερχόμενη αγωνιστική θα απολυθεί. Αν η Γιουβέντους δεν νικήσει και δεν ευνοηθεί και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα μείνει εκτός τετράδας. Η Νάπολι ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, ενώ στην διεκδίκηση εντός εισιτηρίου έχει μπει και η Λάτσιο μετά την νίκη απέναντι στη Μίλαν (3-0), με την ομάδα του Σιμόνε Ινζάγκι να έχει και ματς λιγότερο (vs Τορίνο, 18/5).

Η Γιουβέντους έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς από τους τελευταίους τρεις αγώνες και είναι η πρώτη φορά που το καμπανάκι στο Τορίνο χτύπησε τόσο δυνατά. Εδώ και καιρό η κατάσταση δεν μοιάζει ιδανική σε μια περίεργη σεζόν εν μέσω πανδημίας. Τα χρήματα που έβγαζε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν πια και ο προβληματισμός είναι πιο έντονος από ποτέ. Ο Ανιέλι προσπάθησε παρέα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να φτιάξουν την δική τους λίγκα ώστε να μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αλλά δεν του βγήκε. Φυσικά είναι πεισματάρης και δεν κάνει πίσω. Ο χρόνος θα δείξει.

Στα καθαρά αγωνιστικά, αν ο Πίρλο δεν περάσει από το Ούντινε, θα αποχαιρετήσει πριν ολοκληρωθεί η σεζόν για να αναλάβει ο βοηθός του Ίγκορ Τούντορ. Ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τον άλλο βοηθό του Πίρλο, Ρομπέρτο Μπαρόνιο, έχει εμπειρία από τους πάγκους και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μπήκε στο τιμ. Τον τελευταίο μήνα η σχέση του Πίρλο με τον Τούντορ έχει ραγίσει όμως αυτός δεν τα παράτησε και περιμένει την ευκαιρία του.

Η Γιουβέντους σε περίπτωση ήττας θα μείνει πίσω και δεν υπάρχει και η ψυχολογία να επιστρέψει. Το πράμα ήταν στραβό από το ξεκίνημα. Οι μεταγραφές με εξαίρεση τον Φεντερίκο Κιέζα δεν έπιασαν. Αρκετοί τραυματισμοί, κορονοϊός, κούραση, ναι υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά όχι για τους τιφόζοι της Γιουβέντους. Τους καλομαθημένους οπαδούς που βλέπουν κάθε χρόνο η ομάδα να σηκώνει τρόπαια και να αγωνίζεται στο Champions League. Το πράμα στράβωσε εντελώς όταν η Πόρτο έκλεισε τον δρόμο της Γιουβέντους στην Ευρώπη. Ο καημός του Ανιέλι είναι το τρόπαιο με τα αυτιά και μετά τον αποκλεισμό η στάση του άλλαξε.

Το πρωτάθλημα στην Ιταλία μετά από 11 χρόνια θα καταλήξει στο Μιλάνο και την Ίντερ. Την καλύτερη και πιο δουλεμένη ομάδα. Την ομάδα του Αντόνιο Κόντε που την άλλαξε επίπεδο και την έπεισε πως μπορεί να επιστρέψει στη κορυφή. Η Γιουβέντους θα πρέπει να συμβιβαστεί στον περιορισμό της τετράδας, όμως θα πρέπει να σοβαρευτεί στις τελευταίες αγωνιστικές για να μη χαθεί αυτό το τρένο. Τα οικονομικά της Κυρίας θα πιάσουν πάτο και η ζημιά θα είναι τεράστια. Μετά ποιος τον ακούει τον Ανιέλι που θα πάρει σκούπα και αρχίσει να διώχνει κόσμο, με πρώτο τον προπονητή.

Κάποια ρεπορτάζ από την Ιταλία ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει συμφωνήσει προφορικά ώστε να γυρίσει στον πάγκο, πράγμα που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στον Πίρλο που ακόμα βρίσκεται στο τιμόνι κα παλεύει για τη θέση του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.