Γιουβέντους: Η Κυρία του Ραϊόλα

Ο Μίνο Ραϊόλα έχει πελάτες στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και διαχειρίζεται συμβόλαια εκατομμυρίων. Στο Τορίνο και τη Γιουβέντους έπεσε αρκετή δουλειά.

Ματίας Ντε Λίχτ

Ολλανδός αμυντικός μετακόμισε από το Άμστερνταμ το καλοκαίρι του 2019 μετά την εκπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε με τα υπόλοιπα μωρά του Άγιαξ. Η ”Μεγάλη Κυρία” κέρδισε τη μάχη με αρκετούς μνηστήρες που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ξοδεύοντας 75 εκατομμύρια για να τον προσγειώσει στο Τορίνο. Στην πρώτη του χρονιά μέτρησε 39 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Serie A έχοντας 29 εμφανίσεις. Φέτος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και καθυστέρησε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να χάσει το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να μπει στην ομάδα και σε κανονικούς ρυθμούς από τα τέλη Νοεμβρίου και ύστερα. Μέσα στη χρονιά τον χτύπησε και ο κορωνοϊός και δεν έκανε τη σεζό που θα επιθυμούσε και ίδιος αλλά και ο Αντρέα Πίρλο που έκανε πολλά πειράματα στην αμυντική του γραμμή. Ο Ντε Λιχτ είναι μόλις 21 ετών και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η διοίκηση φαίνεται ικανοποιημένη από την απόδοση του Ολλανδού που δεν είναι προς πώληση και σύντομα αναμένεται να γίνει ο επόμενος ηγέτης στην ιταλική άμυνα, έχοντας μάθει από τους καλύτερους (Κιελίνι, Μπονούτσι), οι οποίοι σιγά σιγά θα κάνουν χώρο για τα νιάτα και θα αποχωρήσουν.

Φεντερίκο Μπερναρντέσκι

Τον Ιούλιο του 2017 έγινε θέμα η μετακίνηση του από τη Φλωρεντία στο Τορίνο καθώς είναι γνωστή η κόντρα των βιόλα με τους μπιανκονέρι. Υπέγραψε συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια και όλοι μιλούσαν για το επόμενο 10αρι της Γιουβέντους. Ο ίδιος συνειδητοποιημένος, πήρε τη φανέλα με το νούμερο 33 καθώς για να φορέσει το 10 πρέπει να το αξίζει. Ο Μπερναρτνέσκι στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο δεν κατάφερε να βγάλει κανένα γεμάτο 90λεπτό. Ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο μέτρησε 22 εμφανίσεις και 4 γκολ. Τις επόμενες σεζόν οι χρόνοι του αυξήθηκαν εξαιτίας του Μαουρίσιο Σάρι, αλλά ο χρόνος του περιορίστηκε ξανά με την έλευση του Αντρέα Πίρλο. Φέτος μετράει μόλις 7 εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα χωρίς να σκοράρει και ήδη κυκλοφορούν έντονες φήμες για πιθανή αποχώρηση. Ο Ραϊόλα έχει ήδη αρχίσει να διαπραγματεύεται με τη Μίλαν πιθανή ανταλλαγή του με τον Αλέσιο Ρομανιόλι της Μίλαν που απαιτεί γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να παραμείνει στους ”ροσονέρι”. Το σενάριο μοιάζει ιδανικό για τη Γιουβέντους, που έχει ανάγκη από αμυντικούς και όχι από παίκτες που ήρθαν με όνειρα αλλά έμειναν σ’ αυτά.

Πολ Πογκμπά

Τον Ιούλιο του 2012 άφησε το Μάντσεστερ για το βορρά της Ιταλίας υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της μεσαίας γραμμής ο Γάλλος ωρίμασε και ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του στα γήπεδα της Serie A. Κέρδισε 2 νταμπλ σε τέσσερις γεμάτες σεζόν, λατρεύτηκε και ακόμα και τώρα λείπει… Αντίο είπε στους τιφόζι της Γιουβέντους με 8 γκολ και 12 ασίστ πανηγυρίζοντας το 4ο συνεχόμενο και τελευταίο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Στην Πρέμιερ Λιγκ επέστρεψε και η Μάντσεστερ ξόδεψε 100 εκατομμύρια. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα προσαρμογής λόγω της συμπεριφοράς του και ήρθε σε κόντρα σχεδόν με όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε (Μουρίνιο, Σόλσκιερ). Διανύει την 5η του χρονιά έχοντας κατακτήσει ένα League Cup και το Europa League. Η κατάσταση φαίνεται να καλυτερεύει και ο Πογκμπά έχει βοηθήσει στην εφετινή πορεία της Γιουνάιτεντ σε Αγγλία (2η θέση) και Ευρώπη (ημιτελικός Europa), όμως η Γιουβέντους πάντα θα βρίσκεται στο μυαλό του. Η συμφωνία με την Μάντσεστερ λήγει το καλοκαίρι του 2022 και σε περίπτωση που δεν ανανεώσει μπορεί να φύγει ελεύθερος την επόμενη χρονιά. Σε περίπτωση που γυρίσει στην Ιταλία, τότε σίγουρα θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του.

Μόιζε Κεν

Ξεφύτρωσε και έκανε το μπαμ με 7 γκολ σε 17 εμφανίσεις τη σεζόν 2018-2019 και όλη η Ιταλία μιλούσε για το μέλλον της Κυρίας στην επίθεση. Η Γιουβέντους ήθελε όμως κάτι πιο σίγουρο και έμπειρο για την γραμμή κρούσης και αποφάσισε να τον πουλήσει στην Έβερτον για 30 εκατομμύρια. Ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος στην Ιταλία μετακόμισε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα μόλις στα 19 του. Στο νησί μέτρησε μόλις έξι συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, αγωνίστηκε 31 φορές σε 1.5 χρόνο και δόθηκε δανεικός στη Παρί Σεν Ζερμέν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες (είχε δοθεί δανεικός και στη Βερόνα) και τρεις χώρες (Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία). Στο Παρίσι κάνει την καλύτερη και πιο παραγωγική του σεζόν με 33 συμμετοχές και 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η Έβερτον τον περιμένει να γυρίσει, η Παρί δύσκολα θα τον κρατήσει όταν επιστρέψει και ο Ικάρντι, ενώ δεν δείχνει και διάθεση για ανανέωση. Η Γιουβέντους βλέπει μια έξτρα λύση στο μέλλον.

Τζίτζιο Ντοναρούμα

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν ακόμα να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους ”ροσονέρι” με την μετακίνηση του στη Γιουβέντους να γίνεται όλο και πιο πιθανή. 12 εκατομμύρια το χρόνο ετήσιες απολαβές μοιάζουν υπερβολικές και οι πιθανότητες παραμονής του στο Σαν Σίρο όλο και λιγοστεύουν. Δεν είναι φρέσκο το ενδιαφέρον της ”Μεγάλης Κυρίας” για τον υψηλόσωμο πορτιέρε της Εθνικής Ιταλίας. Πάντοτε είχαν στραμμένο το βλέμμα τους προς το Μιλάνο οι άνθρωποι της Γιουβέντους και οραματίζονταν τον Ντοναρούμα ως διάδοχο του Μπουφόν. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, οι ”μπιανκονέρι” θα κερδίσουν τερματοφύλακα για την επόμενη δεκαετία. Υπερασπίζεται τα δοκάρια των ”ροσονέρι” από τη σεζόν 2015 – 2016 και είναι είναι μόλις 22 ετών. Ένα Supercoppa Italiana έχει πανηγυρίσει στο Μιλάνο, μια αλλαγή θα του φέρει νέο αέρα και περισσότερους τίτλους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.