Νίκη-ανάσα για την Έμπολι (video)

Η ομάδα της Τοσκάνης επικράτησε εντός έδρας τη Νάπολι με 2-1, την υποχρέωσε στην πέμπτη ήττα της στο ιταλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται προσωρινά εκτός της ζώνης υποβιβασμού.

Τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Serie A, πέτυχε στην Τοσκάνη η Έμπολι, αφού επιβλήθηκε με 2-1 της Νάπολι, ούσα πλέον στους 28 βαθμούς κι εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Στο πρώτο ημίχρονο ρυθμός υπήρχε, δίχως όμως οι ομάδες να είναι δημιουργικές στο επιθετικό κομμάτι, καθώς αμφότερες και δη η Νάπολι, ήταν επιπόλαιες στα τελευταία 30 μέτρα. Στο 28′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, αφού σε σουτ του Φαρίας εντός μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζιελίνσκι και κατέληξε στα δίχτυτα του Μερέτ, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ απέναντι στους “Παρτενοπέι”.

Στο 38′ σε άρτια αντεπίθεση, η Έμπολι έφτασε μια ανάσα από το 2-0, ωστόσο ο Μερέτ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Καπούτο και 6 λεπτά αργότερα ο Ζιελίνσκι με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία, δίχως να πανηγυρίσει το γκολ, καθώς έχει περάσει δύο σεζόν στην Τοσκάνη.

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε με την Έμπολι να χάνει ευκαιρίες με τον Πάγιατς και τον Καπούτο στο 48′ και στο 52′ ανίστοιχα, για να έρθει το γκολ του Ντι  Λορέντσο στο 53′ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μπενασέ. Ο Αντσελότι έριξε στη μάχη Μέρτενς, Φαμπιάν Ρουίθ και Βέρντι, ωστόσο εάν εξαιρεθεί η ευκαιρία του Μίλικ στο 68′, οι “Παρτενοπέι” δεν απείλησαν και δεν απέφυγαν την πέμπτη ήττα τους στο τρέχον πρωτάθλημα, με την Έμπολι να νικάει την ομάδα του ιταλικού Νότου για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2015!

Serie A, 30η αγωνιστική

“Carlo Castellani”, Έμπολι, Ιταλία

Έμπολι-Νάπολι 2-1

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι

Κίτρινες κάρτες: Τραορέ (50′), Πάγιατς (60′) – Κουλιμπαλί (32′), Μίλικ (46′) 
Κόκκινες κάρτες: –

Έμπολι (3-5-2): Προβεντέλ –  Βέσελι, Σιλβέστρε, Μαϊέτα (αρχ.) – Ντι Λορέντσο, Τραορέ, Μπενασέ, Κρούνιτς (41′ Μπρίγκι), Πάγιατς (90+2′ Αντονέλι) –  Καπούτο, Φαρίας 

Προπονητής: Αουρέλιο Αντρεατσόλι

Νάπολι (4-4-2): Μερέτ –  Μαλκιουί (76′ Βέρντι), Λουπέρτο, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Καγεχόν (αρχ.), Άλαν, Ζιελίνσκι, Γιουνές (58′ Φαμπιάν Ρουίθ) – Μίλικ, Ουνάς (57′ Μέρτενς)

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.