Έτοιμος για το ντέρμπι ο Αυλωνίτης

Ο Τάσος Αυλωνίτης θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του από το ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» για να βοηθήσει την Χαρτς στην μονομαχία Κυπέλλου Σκωτίας απέναντι στην Χιμπέρνιαν.

Ο Τάσος Αυλωνίτης θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του από το ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» για να βοηθήσει την Χαρτς στην μονομαχία Κυπέλλου Σκωτίας απέναντι στην Χιμπέρνιαν.

Ο Έλληνας αμυντικός, που είχε σκοράρει στο πρώτο του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με την φανέλα των «ερυθρόλευκων», αναμένεται να αγωνιστεί με την Χαρτς στην μάχη του Εδιμβούργου την Κυριακή για τους «16» του Κυπέλλου.  Όπως τόνισε στο BBC, γνωρίζει καλά την ψυχολογία των ντέρμπι και αυτό θα τον βοηθήσει, ενώ έχει λάβει πληροφορίες για την αντιπαλότητα του Εδιμβούργου από Έλληνες παίκτες που έχουν παίξει στην Χαρτς (Φύσσα, Καρυπίδη), αλλά και συμπατριώτες που ζουν στην σκωτσέζικη πόλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα ντέρμπι:
«Ξέρω πολύ καλά πώς είναι τα ντέρμπι. Στην Ελλάδα επίσης οι οπαδοί είναι τρελοί. Το γήπεδο του Ολυμπιακού έχει χωρητικότητα 35.000 και είναι γεμάτο μισή ώρα πριν. Οι οπαδοί δεν σταματούν να τραγουδούν, είναι φανταστικό. Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα το ντέρμπι είναι σαν πόλεμος, η ατμόσφαιρα δεν είναι καλή. Όταν βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να είσαι έτοιμος για να παίξεις σε ένα τέτοιο ματς. Τα τοπικά ντέρμπι είναι πάντα έτσι, οπότε παίζοντας στο γήπεδό μας, θα έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας. Μπορούμε να κερδίσουμε, για μας αλλά και γι’ αυτούς».

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Χαρτς και Χιμπέρνιαν:
«Έμαθα γι’ αυτό. Είναι ένα έξτρα κίνητρο, ξέρουμε ότι δεν θα είναι υόσο εύκολο. Είναι μεγάλο ματς και θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε για μας και τον κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι η νι΄κη. Δεν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε ήρωες, αλλά αν κερδίσουμε όλοι είναι ευτυχισμένοι και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μόνο ο αγωνιστικός χώρος μετράει. Οι οπαδοί μπορεί να μας στηρίξουν και αυτό είναι σημαντικό, αλλά μόνο ψυχολογικά. Αν κάνουμε ότι μας λέει ο προπονητής, τότε μπορούμε τη νίκη».

Για το ντέρμπι «αιωνίων»:
«Θυμάμαι ακόμα τσακωμούς ανάμεσα σε αναπληρωματικούς, αλλά και οπαδούς. Δεν ξεχνάω την ημέρα του ντέρμπι όπου σκόραρα, λέγαμε στους νέους παίκτες μας ότι το ντέρμπι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι οπαδοί τρελαίνονται στους δρόμους και εκείνο το πρωί είχαμε δει κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες έδειχνα στον τότε συμπαίκτη μου Ερίκ Αμπιντάλ και του έλεγα ”κοίτα, είναι τρελοί”. Τα τοπικά ντέρμπι είναι έτσι. Πρέπει να κερδίσεις για τους οπαδούς αλλά και να μένεις ήρεμος και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στο γήπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.