Ρέιντζερς – Σέλτικ 2-2: Ισόπαλο το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Γκλασκώβη (hls)

Η Σελτικ βρέθηκε με ανατροπή πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να φύγει από το Άιμπροξ με βαθμό χάρη στο γκολ του Φουρουχάσι δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σέλτικ πήρε νωρίς προβάδισμα στο Άιμπροξ της Γκλασκώβης με τον Ιάπωνα επιθετικό Μαέντα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό βάζοντας 5ο γκολ στην εφετινή σεζόν (0-1). Η ομάδα του Μάικλ Μπίελ στο ντεμπούτο του στο τιμόνι, βρέθηκε πίσω στο σκορ και στην συνέχεια με περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της πίεσε για την ισοφάριση. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες πριν φύγει το πρώτο μέρος με τους Κεντ και Μορέλος, όμως η ομάδα του ΄Άγγελου Ποστέκογλου κράτησε το μηδέν και οι ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια (0-1).

Οι γηπεδούχοι όπως έκλεισαν το ημίχρονο μπήκαν και στο δεύτερο, και τελικά κατόρθωσαν να πετύχουν την ανατροπή. Αρχικά έφεραν το ντέρμπι στα ίσα με τον Άγγλο επιθετικό Ράιαν Κεντ να βρίσκει δίχτυα με πολύ ωραίο πλασέ (1-1, 47ο λεπτό), βάζοντας μόλις το δεύτερο γκολ στην σεζόν και πρώτο της Ρέιντζερς το νέο έτος. Λίγο αργότερα ο δραστήριος Φάσιον Σάκαλα κέρδισε πέναλτι από τον Σουηδό Καρλ Στάρφελτ, με τον σπεσιαλίστα στις εκτελέσεις πέναλτι Τζέιμς Ταβερνιέ να γυρίζει το ματς (2-1, 53ο λεπτό) με το 7ο γκολ του στην σεζόν.

Το τελικό αποτέλεσμα (2-2) που δεν ευνοεί την Ρέιντζερς, διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό ένας άλλος Ιάπωνας, ο Κιόγκο Φουροχάσι που έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα με κοντινό σουτ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης σε ακόμα μια αναμέτρηση ήρθε από τον πάγκο στο 76ο λεπτό συμπληρώνοντας 17 συμμετοχές.

Η Σέλτικ παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 19 αγωνιστικές με 55 βαθμούς ενώ η Ρέιντζερς έφτασε τους 46. Επόμενη αποστολή για τη Σέλτικ στην έδρα της με την Κιλμάρνοκ (7/1) και για την Ρέιντζερς μια μέρα αργότερα στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (8/1).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.