PFC Sochi: Από το… πουθενά, πρωταγωνίστρια στη Ρωσία!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει μια ομάδα που ήρθε από το... πουθενά και μπήκε "σφήνα" στους μεγάλους του ρωσικού ποδοσφαίρου. Τη Σότσι.

Τέσσερα χρόνια πριν, η PFC Sochi δεν υπήρχε ούτε σαν… ιδέα στο μυαλό των ιδρυτών της. Το Σότσι ήταν – και είναι – γνωστό ως ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων για διακοπές. Εκεί στην ανατολική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, το όμορφο Σότσι πρόκειται για το δημοφιλέστερο θέρετρο στη χώρα, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά τη διοργάνωση των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ορισμένων αναμετρήσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αλλά και του Grand Prix της Formula 1.

Το μεγάλο ερώτημα για την κυβέρνηση της Ρωσίας αφορούσε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στην πόλη και οι οποίες, απόντων αθλητικών συλλόγων στην περιοχή, γρήγορα θα ερήμωναν και θα αφήνονταν στο… έλεος του χρόνου.

Η κυβέρνηση Πούτιν βρήκε τη λύση και “εισηγήθηκε” τη δημιουργία μιας ομάδας ποδοσφαίρου στην πόλη του Σότσι. Όχι μιας ομάδας της… σειράς, αλλά ενός συλλόγου που θα πρωταγωνιστήσει και βέβαια θα αξιοποιήσει το αθλητικό “παλάτι” του Ολυμπιακού Σταδίου του Φιστ, το οποίο είναι χωρητικότητας 47.659 θεατών και κόστισε 700 εκ. ευρώ για την κατασκευή του.

Ο Πούτιν, λένε οι… κακές γλώσσες, απευθύνθηκε στον καλό του φίλο και Ρώσο ολιγάρχη Μπόρις Ρομάνοβιτς Ρότενμπεργκ και ο “βασιλιάς” της κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου το πήρε… πάνω του. Ο 69ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσία ( η περιουσία του υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ), έκανε την έρευνα του, έβγαλε γρήγορα το συμπέρασμα ότι στην γύρω περιοχή δεν υπήρχε κάτι της… προκοπής και κοίταξε αρκετά πιο βόρεια. Στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρομάνοβιτς Ρότενμπεργκ αγόρασε με συνοπτικές διαδικασίες την Ντινάμο Αγίας Πετρούπολης το 2018, μετέφερε την έδρα της στο Σότσι και άλλαξε το όνομα της και πάτησε το κουμπί της εκκίνησης στο νέο του – ποδοσφαιρικό – εγχείρημα.

Σταρ της Σότσι είναι ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα και ο Κολομβιανός επιθετικός, Ματέο Κασιέρα, ο οποίος πέρασε και ένα “φεγγάρι” από τον Άγιαξ.

Αν αναρωτιέστε για το γήπεδο, το Ολυμπιακό Στάδιο του Φιστ δεν γεμίζει ποτέ. Μα ποτέ! Ούτε στα ντέρμπι. Γιατί στο Σότσι το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.