Mάικ Τρεζόρ: O κρυμένος «θησαυρός» του Τεντέσκο! (vids)

Η Εθνική Βελγίου θα έχει προσεχώς στις τάξεις της τον πρώτο παίκτη σε ασίστ στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Ο Κέβιν Ντε Μπράινε κατέχει την πρώτη θέση στη σεζόν 2022-23 σε τελικές πάσες σε επίπεδο πρωταθλήματος αλλά και διεθνών διοργανώσεων με σύλλογο και Εθνική.

Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να μοιράζει …γκολ με το τσουβάλι στους συμπαίκτες του. Αν όμως λάβουμε ως μέτρο σύγκρισης τις ασίστ μόνο στα δέκα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη σεζόν που ολοκληρώνεται, καλύτερος είναι ένας άλλος Βέλγος, ο Μάικ Τρεζόρ της Γκενκ!

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, τελείωσε τη χρονιά με 24 ασίστ στην Pro League, συνολικά σε κανονική περίοδο και πλέι – οφ, ενώ πέτυχε και 8 γκολ σε 39 εμφανίσεις.

Έτσι άφησε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής λίστας τον Ντε Μπράινε με 18 ασίστ, ενώ τρίτος ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν με 17.

Ο Τρεζόρ, παρ’ όλο που η Γκενκ δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά το θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής, αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της σεζόν για την Pro League.

Έτσι, επιβραβεύτηκε για πρώτη φορά με κλήση στην Εθνική Βελγίου από τον Ντομένικο Τεντέσκο, για τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro κόντρα σε Αυστρία (17/6) και Εσθονία (20/6).

Ο νέος ομοσπονδιακός των «κόκκινων διαβόλων», έκανε έτσι άλλο ένα βήμα προς την ανανέωση, στο οποίο δεν είχε προχωρήσει ο προκάτοχός του, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, κάτι που πλήρωσε ακριβά στο Κατάρ.

Διψήφιος από τον Οκτώβριο!

Στο Μουντιάλ 2022, η «χρυσή γενιά» του Βελγίου κατάφερε να πετύχει μόλις ένα γκολ σε τρία παιχνίδια, γνωρίζοντας άδοξο αποκλεισμό και «τέλος εποχής».

Ο ίδιος ο Ντε Μπράινε, ομολόγησε ότι η ομάδα του ήταν «πολύ ηλικιωμένη» για να ανταγωνιστεί σε τέτοιο επίπεδο, προκαλώντας και αντιδράσεις από τους συμπαίκτες του.

Αν όμως ο Μαρτίνεθ είχε τολμήσει να «φρεσκάρει» το ρόστερ με παίκτες όπως ο Τρεζόρ, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Άλλωστε, ο παίκτης της Γκενκ είχε αρχίσει ήδη να «βγάζει μάτια» την εποχή των κλήσεων, έχοντας μοιράσει 13 ασίστ ως τη διακοπή του πρωταθλήματος και οδηγώντας την ομάδα του σε σερί δέκα νικών στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου! Στις 23/10 χαρακτηριστικά, έδωσε τρεις τελικές πάσες στο 3-1 επί της Αντβέρπ!

Ο Τρεζόρ απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι ο Μαρτίνεθ τον αγνόησε. Όμως συνέχισε να μοιράζει…μεροκάματο στους συμπαίκτες του και στο 2023, ακόμα και αν η πώληση του αγαπημένου του αποδέκτη ασίστ, Πολ Ονουάτσου, τον χειμώνα στη Σαουθάμπτον, φρέναρε κάπως την πορεία της Γκενκ προς τον τίτλο.

Στα πλέι – οφ, ο 24χρονος μοίρασε 3 τελικές πάσες, δίνοντας ασίστ στον Χέινεν για το προσωρινό 2-1 στο 75′ του τελευταίου αγώνα της σεζόν με την Αντβέρπ, γκολ που θα έδινε το πρωτάθλημα αν δεν ερχόταν στις καθυστερήσεις ο Αλντερβάιρελντ! Ο Τρεζόρ έχασε μόλις ένα ματς όλη τη σεζόν αλλά ήταν πιθανώς καθοριστικό, καθώς αποβλήθηκε τη 2η Αγωνιστική των πλέι – οφ στην Αμβέρσα και απουσίασε την 3η κόντρα στην Ουνιόν, όπου η Γκενκ έχασε 3-0.

Συνολικά, ο Τρεζόρ έδωσε 6 ασίστ στον Ονουάτσου, 4 στον Πέιντσιλ, από 3 στους Σαμάτα, Χέινεν, ΜακΚένζι, από 2 στους Χροσόφσκι και Σορ και 1 στον Μουνιός!

Ποδοσφαιρικά γονίδια

Ο Τρεζόρ γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1999 στην Αμβέρσα, με πλήρες όνομα Μάικ Τρεζόρ Ενταϊσιμίγιε. Η μητέρα του έχει καταγωγή από τη Ρουάντα, ο πατέρας του, Φρέντι Ενταϊσιμίγιε, από το Μπουρούντι. Από αυτόν …κληρονόμησε και το ποδοσφαιρικό γονίδιο, μια και ο μπαμπάς είχε φορέσει τη φανέλα της Εθνικής της χώρας του, ενώ έπαιξε στις μικρές κατηγορίες του Βελγίου.

Ο μικρός εντάχθηκε σε μικρή ηλικία στις ακαδημίες της Άντερλεχτ, όμως δε βρήκε θέση στην πρώτη ομάδα και μετακόμισε στην Ολλανδία και τη Ναϊμέχεν το 2018. Το 2019-20 δόθηκε δανεικός στη Βίλεμ και τη σεζόν 2020-21 μονιμοποιήθηκε στην ομάδα του Τίλμπουρχ.

Εκεί κέρδισε το προσωνύμιο «Magic Mike», έχοντας σε δύο χρόνια 14 γκολ και 18 ασίστ σε 60 εμφανίσεις.

Το 2021 είχε έρθει η ώρα για τον επαναπατρισμό, με τη Γκενκ να δαπανά 3.5 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη του σεζόν στη νέα ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει, έχοντας όμως 8 ασίστ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολούθησε η σεζόν της εκτόξευσης, όμως παρά το γεγονός ότι ο Τρεζόρ είχε φορέσει τη φανέλα του Βελγίου μέχρι και το επίπεδο Κ21, ο …«θησαυρός» έμεινε κρυμμένος για τον Μαρτίνεθ.

Ο Τεντέσκο ήταν τελικά αυτός που τον ανακάλυψε. Ίσως τον μάθουν ακόμα περισσότεροι στα προσεχή προκριματικά, αλλά και ενδεχομένως στην Αγγλία, με δεδομένο ότι ο Βινσέντ Κομπανί ενδιαφέρεται να τον πάρει στην Μπέρνλι...


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.