Σταντάρ Λιέγης – Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 1-3 : Με αύρα θέλησης και κινήτρου! (hls)

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ νίκησε 3-1 τη Σταντάρ στη Λιέγη με γκολ των Τεουμά (9'), Νιούβκοπ (70'), Νίλσεν (83') και αύξησε τη διαφορά στην κορυφή του Βελγικού πρωταθλήματος

H εκπληκτική, φέτος, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ πέτυχε την 13ηνίκη της εκτός έδρας – 5η συνεχόμενη – στο Βελγικό πρωτάθλημα «χτίζοντας» με ότι πέτυχε στη Λιέγη μια διαφορά πέντε πόντων από την 2η της βαθμολογίας, Κλαμπ Μπριζ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.
Το άγχος ήταν φανερό για την ομάδα των Βρυξελλών, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέσα σε μια «μουντή» σεζόν, μόλις την περασμένη αγωνιστική εξασφάλισε (!!) την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Τα πράγματα πάντως ξεκαθάρισαν στο 2ο ημίχρονο με τη διαφορά κινήτρου, πληρότητας και προπάντων αγωνιστικής διάθεσης να αποδεικνύονται βασικά κι απαραίτητα συστατικά επιτυχία για τους φιλοξενούμενους.
Η Ουνιόν κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, με σουτ του Τεουμά στο 9ο λεπτό, όμως ο μέσος από τη Μάλτα δεν μπόρεσε να το χαρεί για πολύ καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε στο 22’. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε η όποια καλή διάθεση της Σταντάρ η οποία μπόρεσε να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα, αξιοποιώντας τις νευρικές αντιδράσεις των αντιπάλων της.
Στο 25’ ο Σισακό βρέθηκε ξεχασμένος στην περιοχή της Ουνιόν και ισοφάρισε σε 1-1 κι ενώ είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα ένα σουτ του Εμόντ στο οριζόντιο δοκάρι..
Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ουντάβ, για λογαριασμό της Ουνιόν στο 33’, στη δεύτερη και τελευταία επιθετική προσπάθειά της για το πρώτο μέρος του ματς!
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με κινητήριο μοχλό τον Δανό μέσο Νίλσεν και «κρυφά χαρτιά» παίκτες που έρχονταν από τα μετόπισθεν και δημιουργούσαν κινδύνους, όπως ο Ιβοριανός Αμανί και ο Ολλανδός Νιούβκοπ, κυριάρχησαν στο γήπεδο και σκοράροντας δύο φορές (70’ Νιούβκοπ, 83’ Νίλσεν) έφτασαν σε μια άξια νίκη.
Για τη Σταντάρ, ο ενθουσιασμός εξαντλήθηκε σε διάφορες άλλες στιγμές του ματς, όπως η αποθέωση που γνώρισε ο 32χρονος Καρσελά – γνώριμός μας από το προ εξαετίας πέρασμά του από τον Ολυμπιακό – πριν το ματς και κατά την αντικατάστασή του στο 78’ και στην τελευταία παράσταση με τη φανέλα της Σταντάρ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.