Πως η Σπόρτινγκ κέρδισε 800.000 ευρώ από τον Ράικαρντ!

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Φρανκ Ράικαρντ κάποτε είχε πάρει μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ακόμα πιο λίγοι ότι ο Πορτογαλικός σύλλογος κέρδισε μέσα σε ένα χρόνο το ποσό 800.000 ευρώ από τον Ολλανδό αστέρα!

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Φρανκ Ράικαρντ κάποτε είχε πάρει μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ακόμα πιο λίγοι ότι ο Πορτογαλικός σύλλογος κέρδισε μέσα σε ένα χρόνο το ποσό 800.000 ευρώ από τον Ολλανδό αστέρα, δίχως ο Ράικαρντ να έχει αγωνιστεί… λεπτό στα “λιοντάρια”!

H κόντρα του Ράικαρντ με τον προπονητή του στον Άγιαξ, Γιόχαν Κρόιφ είχε “γεννηθεί” σχεδόν από τις πρώτες ημέρες του “Ιπτάμενου Ολλανδού” στο σύλλογο του Άμστερνταμ. Δύο δυνατές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες δεν μπορούσαν να… συμβιβαστούν και τον Σεπτέμβριο του 1987 έγινε η “έκρηξη”.

Ο Ράικαρντ είχε μια έντονη λογομαχία με τον Κρόιφ σε μια προπόνηση του “Αίαντα”, αποχώρησε και… ορκίστηκε να μην αγωνιστεί ξανά στον Άγιαξ, όσο ο “El Salvador” θα ήταν στην τεχνική ηγεσία.

Δίλημμα δεν υπήρξε για τη διοίκηση του Άγιαξ. Ο Κρόιφ ήταν… βασιλιάς και δεν γινόταν να αποχωρήσει από το “θρόνο” του. Επομένως ο Ράικαρντ θα… πλήρωνε το μάρμαρο της κόντρας.

Η μεταγραφική σεζόν ήταν στην… εκπνοή και η Σπόρτινγκ κατέθεσε ξαφνικά μια απίθανη πρόταση στον Άγιαξ. Οι Πορτογάλοι έδιναν κάτι παραπάνω από 2 εκ. ευρώ στους Ολλανδούς για να αποκτήσουν τον Ράικαρντ.

Ένας Πορτογάλος μετανάστης στην Ολλανδία και φίλος του Ράικαρντ, ο Ζοακίμ Σαλβαδόρ έπεισε τον παίκτη να αποδεχθεί την πρόταση της Σπόρτινγκ. Ο Ράικαρντ πήγε στην Πορτογαλία, άρχισε προπονήσεις με τα “Λιοντάρια”, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων καθυστερούσαν και όταν τελικά βρέθηκε η “χρυσή τομή”, είχε εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος για την Πορτογαλία.

Η Σπόρτινγκ αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Φρανκ Ράικαρντ και έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό ρεκόρ (για την εποχή) των 2,3 εκ. ευρώ για να κάνει “Λιοντάρι” τον Ολλανδό αστέρα.

Ο Ράικαρντ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και η Σπόρτινγκ αποφάσισε να προχωρήσει στο δανεισμό του στη Ρεάλ Σαραγόσα, μέχρι να μπορέσει ο παίκτης να αγωνιστεί με τη φανέλα της. Μάλιστα πήρε και 100.000 ευρώ ως ενοίκιο για τους Ισπανούς.

Το καλοκαίρι του 1988 οι Ολλανδοί έκαναν απίθανα πράγματα στο Euro και κατέκτησαν το τρόπαιο με τον Ράικαρντ να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των “Οράνιε”.

Η Μίλαν… πρόλαβε τους “μνηστήρες”, έδωσε 3 εκ. ευρώ στην Σπόρτινγκ και απέκτησε τον Ράικαρντ. Έτσι οι Πορτογάλοι κέρδισαν 800.000 ευρώ από τον Ολλανδό σταρ, δίχως ο ποδοσφαιριστής να έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τα “Λιοντάρια”!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.