Ζαρντέλ: Ο «αυτοκαταστροφικός» σκόρερ

Μάριο Ζαρντέλ. Ο Βραζιλιάνος που αποτελούσε ποδοσφαιρικό είδωλο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μάχη με την κατάθλιψη, τα ναρκωτικά και οι γυναίκες.

Κάθε ποδοσφαιριστής, μεγαλώνοντας είχε ένα παίκτη είδωλο. Ένα παίκτη στον οποίο ήθελε να μοιάσει. Ο Ζιντάν μάλιστα ονόμασε το παιδί του με τ΄όνομα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, Έντζο Φραντσέσκολι. Ο Κριαστιάνο Ρονάλντο, κατά την διάρκεια που βρίσκονταν στην Σπόρτινγκ, είχε την ευκαιρία να παίξει με παίκτη τον οποίο θαύμαζε! Τον Μάριο Ζαρντέλ!

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ίσως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο, δεν έκανε καριέρα αντίστοιχη των δυνατοτήτων του.

Αν Ρωτήστε κάποιον που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο τα τέλη της δεκαετίας του 90, τι ποδοσφαιριστής ήταν ο Ζαρντέλ, το πιο πιθανό είναι να σας πει ότι ήταν «μηχανή» γκολ!

«Προϊόν» της ακαδημίας της Βάσκο Ντε Γκάμα, εμφανίστηκε στο προσκήνιο με την φανέλα της Γκρέμιο, ο ίδιος σύλλογος από τον οποίο ξεκίνησε και ο Ροναλντίνιο.

Αφού βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες, ήρθε η μεταγραφή στην Πόρτο! 130 γκολ σε 125 ματς για τους Πορτογάλους καθώς και τρία πρωταθλήματα.

Η Γαλατάσαράι τον απέκτησε για 28 εκατ. όσο δηλαδή ήταν η ρήτρα του. Ο Ζαρντέλ βοήθησε την Γαλατά να κατακτήσει το σούπερ καπ, με 2 γκολ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Ένα άδοξο τελείωμα καριέρας για ένα πραγματικά φοβερό ποδοσφαιριστή. Ο Ζαρντέλ θα μπορούσε μαζί με Ρομάριο και Ρονάλντο να έχει γράψει ιστορία αλλά μια ζωή με υπερβολές και καταχρήσεις τον οδήγησαν μακριά από το ν΄αφήσει το ποδοσφαιρικό του στίγμα για πάντα στο ποδόσφαιρο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.