Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μποαβίστα 1-0: Επιστροφή στον θρόνο της 19 χρόνια μετά (hls)

Το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 2002 πανηγυρίζουν απόψε τα «λιοντάρια».

Τη νίκη που θα της έδινε και μαθηματικά τον πρωτάθλημα Πορτογαλίας πήρε απέναντι στην Μποαβίστα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ επικράτησε με 1-0 και επέστρεψε στον θρόνο της 19 χρόνια μετά την τελευταία της κατάκτηση.

Οι γηπεδούχοι δυσκόλευονταν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων για 37 λεπτά, μέχρι να αναλάβει δράση ο Παουλίνιο. Σε εκείνο το σημείο ο 28χρονος φορ εκμεταλλεύτηκε την ασιστ του Σάντος και έγραψε το 1-0.

Τα «λιοντάρια» έψαχναν και δεύτερο στο ματς για να… καθαρίσουν το παιχνίδι, χωρίς όμως αυτό να έρχεται. Στο 78′ είχαν τη σημαντικότετρη ευκαιρία τους γι αυτό, με τον Πέδρο Γκονσάλβες να βλέπει όμως το δεξί δοκάρι του Λεονάρντο να του στερεί το γκολ.

Το άγχος της να «σφραγισει» το πρωτάθλημα εν τέλει δεν τη… λύγισε και η Σπόρτινγκ κατάφερε να κρατήσει το τρίποντο μέχρι το τέλος. ‘Ετσι πήρε τα σκήπτρα στην Πορτογαλία για πρώτη φορά από το 2002, με τον Λάζλο Μπόλονι να είναι ο προπονητής που την είχε οδηγήσει τότε σε αυτή την επιτυχία!

Σκόρερ: 37′ Παουλίνιο

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Αμορίμ): Αδάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Πόρο (17′ Ζοάο Περέιρα), Παλίνια, Ζοάο Μάριο (83′ Μπρακάνγκα), Σάντος (77′ Ματέους), Μέντες (83′ Ρέις), Παουλίνιο, Πέδρο Γκονσάλβες (83′ Καμπράλ)

Μποαβίστα (Φερέιρα): Λεονάρντο, Κάνον (81′ Νέιθαν), Πορόσο Βερνάσα, Ραμί, Κάστρο (61′ Μάνγκας), Σάντος, Σόου, Πέρες (69′ Μοράις), Χαμάς (81′ Ντζι), Έλις, Γκόμες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.