Εξωγήινη πεντάρα της Λίβερπουλ

Είναι μερικές φορές που ποδόσφαιρο και λογική δεν είναι όμορες, κοινές, συνυφασμένες έννοιες. Μοιάζουν εχθρικές... Αυτό παρατηρήθηκε περίτρανα και στην αναμέτρηση της εκπληκτικής Λίβερπουλ κόντρα στην παραπαίουσα -καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου- Αρσεναλ... Ματς που βρήκε τους "κόκκινους" θριαμβευτές με το εκκωφαντικό και συνάμα εμφατικό 5-0.

Είναι μερικές φορές που ποδόσφαιρο και λογική δεν είναι όμορες, κοινές, συνυφασμένες έννοιες. Μοιάζουν εχθρικές… Αυτό παρατηρήθηκε περίτρανα και στην αναμέτρηση της εκπληκτικής Λίβερπουλ κόντρα στην παραπαίουσα -καθ’ όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου- Αρσεναλ… Ματς που βρήκε τους “κόκκινους” θριαμβευτές με το εκκωφαντικό και συνάμα εμφατικό 5-0.

Γιατί έγινε λόγος για. παραλογισμό; Γιατί μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ή στα κιτάπια κάποιου σεναριογράφου με εξειδίκευση στη συγγραφή ιστοριών επιστημονικής φαντασίας μπορεί να ενταχθεί ό,τι έλαβε χώρα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στο «Ανφιλντ». 

Πριν καν το χρονόμετρο δείξει 20:00, η Λίβερπουλ είχε προλάβει να σημειώσει τέσσερα γκολ, είχε ένα δοκάρι και τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα. Με τέτοια εμφάνιση, είναι λογικό διάφοροι δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο να μπουν στον πειρασμό να \χρησιμοποιήσουν τετριμμένες και συνήθως μη αποδεκτές εκφράσεις του τύπου «καταιγίδα», «τσουνάμι» και λοιπούς λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. 

Και μπορούμε να το κάνουμε ακόμη. χειρότερο. Στο 51ο δευτερόλεπτο του αγώνα, ο Σκρτελ με δεξί σουτ μετά από ασίστ του Τζέραρντ πέτυχε το 1-0. Δεν είναι αυτό το παράξενο, αλλά αυτό που ακολουθεί. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο ίδιος παίκτης έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα (αυτή τη φορά με κεφαλιά). 

Το σόου της Λίβερπουλ και ο εφιάλτης της Αρσεναλ δεν είχαν τελειώσει. Στο 12′ ο Λουίς Σουάρες με δεξί σουτ σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Τσέσνι, ενώ στην επαναφορά ο Κόλο Τουρέ λειτούργησε ως αμυντικός στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 16′ ο Ουρουγουανός έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Στέρλινγκ και αυτός με αριστερό πλασέ πέτυχε το 3-0. 

Το «Ανφιλντ», όμως συνέχιζε να είναι κατηφορικό. Ετσι, στο 19′ ο Στάριτζ δεν είπε «όχι» στην εξαιρετική και υπολογισμένη με διαβήτη πάσα του Κουτίνιο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το εξωπραγματικό (για 20 λεπτά αγώνα) 4-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ έκανε συντήρηση δυνάμεων -και αυτό τετριμμένο, αλλά ισχύει- παγώνοντας το ρυθμό και παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Δεν έμεινε, όμως, άσφαιρη. Στο 52′ ο Στέρλινγκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0 (η τελευταία φορά που η ομάδα του μεγάλου λιμανιού είχε πετύχει ισάριθμα γκολ κόντρα στους “κανονιέρηδες” ήταν τον Απρίλιο του 1964). 

Το μόνο που κατάφερε να πετύχει η κάκιστη, άχρωμη, ασύνδετη και σοκαρισμένη Αρσεναλ ήταν να μειώσει σε 5-1 με τη βοήθεια ενός αχρείαστου πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Στίβεν Τζέραρντ μαρκάροντας τον Τσάμπερλεϊν. Σκόρερ από την άσπρη βούλα, ο Αρτέτα.

Το υπόλοιπο του αγώνα, μέχρι και τη λήξη του συνέχισε να είναι… βαρετό με τη Λίβερπουλ να χάνει ευκαιρίες και την Αρσεναλ να έχει επιδοθεί σε αναζήτηση και συγκόλληση των χαμένων της κομματιών!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.