Εξωπραγματική ισοπαλία

Αυτά που συμβαίνουν μερικές φορές στο ποδόσφαιρο είναι πέρα από κάθε λογική.

Αυτά που συμβαίνουν μερικές φορές στο ποδόσφαιρο είναι πέρα από κάθε λογική. Κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, του μη υπαρκτού και ακροβατούν μεταξύ παραλόγου και απίστευτου. Αυτή η σύνθετη ψυχολογική κατάσταση που μας… ανάγκασε να γράψουμε όλα τα παραπάνω μας δημιουργήθηκε μόλις είδαμε πως διαμορφώθηκε το Αρσεναλ – Λίβερπουλ 1-1 με τα γκολ να σημειώνονται στο 98′ και στο 101!

Ενα πέναλτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και ένα στο εντέκατο (ναι, καλά διαβάζετε) καθόρισαν την τύχη του αγώνα ανάμεσα στην Αρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Ο Ρόμπι φαν Πέρσι ευστόχησε και πέτυχε το 1-0 στο «Εμιρεϊτς» και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το ίδιο έπραξε και ο Ντιρκ Κάουτ.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν σαφώς καλύτεροι από τους «κόκκινους» και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί νωρίτερα αν ήταν πιο εύστοχοι ή λιγότερο άτυχοι. Και το λέμε αυτό διότι στο 16′ οΛοράν Κοσιελνί… σημάδεψε το δοκάρι του Ρέινα. Στην εξέλιξη της φάσης σούταρε ο Γουόλκοτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στον ώμο του Κάουτ.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, με την Αρσεναλ, όμως, να έχει κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και τη Λίβερπουλ απλά να προσπαθεί να μην αφήσει εκτεθειμένους τους νεαρούς ακραίους αμυντικούς της.

Στο 62′ ο Σωτήρης Κυργιάκος μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Κάραγκερ που είχε τραυματιστεί σοβαρά, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους και των δυο ομάδων.
 
Οσο περνούσε η ώρα η Αρσεναλ ανέβαζε την απόδοσή της και στο 85′ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Φαν Πέρσι νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Ρέινα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε οκτώ λεπτά καθυστέρηση, διάστημα στο οποίο παίχτηκε όλο το ματς!

Στο 97′ ο Φάμπρεγας ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Σπίρινγκ. Πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρόμπι Φαν Πέρσι και δεν αστόχησε. 1-0, λοιπόν.

Ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι θα άλλαζε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ουδείς πέραν των παικτών της Λίβερπουλ που έχουν αποδείξει πολλάκις ότι πρώτα παίζουν με την καρδιά και στη συνέχεια με το μυαλό.

Στο 101′, λοιπόν, ο Εμπουέ ανέτρεψε τον Λούκας Λέιβα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Ντιρκ Κάουτ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.