Οι αγγλικές ομάδες έχουν ξοδέψει πάνω από 1 δισ. λίρες για νέους παίκτες στις δύο φετινές μεταγραφικές περιόδους, με την εποχή που προκαλούσε σάλο μία μετακίνηση 20.000 λιρών να είναι πλέον πολύ μακρινή...

Οι αγγλικές ομάδες έχουν ξοδέψει πάνω από 1 δισ. λίρες για νέους παίκτες στις δύο φετινές μεταγραφικές περιόδους, με την εποχή που προκαλούσε σάλο μία μετακίνηση 20.000 λιρών να είναι πλέον πολύ μακρινή…

Σαν σήμερα το 1948, η Σάντερλαντ έσπαγε το μεταγραφικό ρεκόρ στην Αγγλία, αποκτώντας από τη μισητή γειτόνισσά της τον επιθετικό Λεν Σάκλτον, αντί του …μυθικού ποσού των 20.050 λιρών, το οποίο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 50 λίρες.

Οι αντιδράσεις από Τύπο και κοινό ήταν μεγάλες, με πολλούς να χαρακτηρίζουν «ανήθικο» το ξόδεμα τόσων πολλών χρημάτων για έναν ποδοσφαιριστή. Που να ήξεραν…

Τουλάχιστον, τα χρήματα που ξόδεψαν οι «Μαύρες Γάτες» έπιασαν τόπο, με τον Σάκλτον να πετυχαίνει 101 γκολ σε 348 αγώνες. Ο θρυλικός στράικερ δεν έγινε όμως μόνο είδωλο μόνο για τα γκολ του, αλλά και για τις δηλώσεις και την εν γένει συμπεριφορά του, κερδίζοντας το παρατσούκλι «ο πρίγκιπας κλόουν» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικά, ο μεγάλος άσος που έφυγε από τη ζωή το 2000 σε ηλικία 78 ετών, το 1956 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του και άφησε μία λευκή σελίδα στο κεφάλαιο με τίτλο «Η μέση γνώση του ποδοσφαιρικού παράγοντα»!

Στον θρυλικό Σάκλτον, αφιέρωσε και ένα τραγούδι το συγκρότημα των Chumbawamba («Song For Len Shackleton»):