“Διπλό” σοκ της Γουέστ Χαμ στο “Εμιρεϊτς”

Με τον Πετρ Τσεχ να κάνει δυο τραγικά λάθη και να... δωρίζει ισάριθμα γκολ, η Γουέστ Χαμ του Σλάβεν Μπίλιτς πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι νικώντας την Αρσεναλ με 2-0 στο "Εμιρεϊτς" (για πρώτη φορά μετά το 2007). Ωραίο ματς έγινε στο Νιούκασλ με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2 με τη Σαουθάμπτον.

Με τον Πετρ Τσεχ να κάνει δυο τραγικά λάθη και να… δωρίζει ισάριθμα γκολ, η Γουέστ Χαμ του Σλάβεν Μπίλιτς πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι νικώντας την Αρσεναλ με 2-0 στο “Εμιρεϊτς” (για πρώτη φορά μετά το 2007). Ωραίο ματς έγινε στο Νιούκασλ με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2 με τη Σαουθάμπτον.

Στο Λονδίνο, η Αρσεναλ εμφάνισε τον κακό της πρόσωπο. Χωρίς πολλές ιδέες στο παιχνίδι της, με τον Ζιρού σε ρόλο χασογκόλη και τη μεσαία της γραμμή να μην αποδίδει, απέδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά για να θεωρηθεί ως μια εκ των διεκδικητριών του τίτλου. 

Βέβαια, για να φθάσει σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα βοήθησε τα μέγιστα ο Πετρ Τσεχ που αποκτήθηκε μετά βαΐων και κλάδων από την Τσέλσι για να λύσει το “αιώνιο” πρόβλημα των “κανονιέρηδων” κάτω από τα γκολπόστ, αλλά στην πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματά τους στην Πρέμιερ Λιγκ, τα έκανε μαντάρα.

Στο πρώτο γκολ των “σφυριών”, που έπαιξαν με υπομονή και καθαρό μυαλό, στο 43′, ο Παγιέτ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Τσέχος πορτιέρο έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη έξοδο Μεσολογγίου, επιτρέποντας στον Κουγιατέ να πάρει την κεφαλιά και να σημειώσει το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 57′ ο Μάουρο Ζάρατε στριφογύρισε έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα σουτ, που μόνο δυνατό δεν το λες, αλλά ο Τσεχ βρισκόταν σε λάθος θέση, με αποτέλεσμα να δεχθεί το 0-2 χωρίς καν να προσπαθήσει να πέσει και να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Οι φιλοξενούμενοι, που μετρούσαν μέχρι σήμερα δέκα σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτου έδρας, βγήκαν αρκετές φορές στην αντεπίθεση και είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο γκολ, αλλά ήταν ιδιαίτερα επιπόλαιοι στην τελευταία τους επιλογή πριν το σουτ. Η Αρσεναλ; Τα είπαμε… Στο γήπεδο εμφανίστηκε η κακή, η προβληματική Αρσεναλ που έχει γίνει πολλές φορές η αιτία να ακούσει τα εξ αμάξης ο Βενγκέρ που δεν πρόλαβε να χαρεί την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν κόντρα στην Τσέλσι.

Ανατροπή και ισοφάριση…

Σρτο “Σεντ Τζέιμσις Παρκ”, η Νιούκασλ υποδέχθηκε τη Σαουθάμπτον, αλλά οι “άγιοι” ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Πελέ στο 24′. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Παπίς Σισέ χρησιμοποίησε το στήθος του και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ η ανατροπή του σκορ έγινε στο 48′ με τον Βαϊνάλντουμ να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε με κεφαλιά στο 79′ ο Λονγκ (είχε μπει αλλαγή) μετά από σέντρα του Τάντιτς.

Τα αποτελέσματα
Νιούκασλ – Σαουθάμπτον 2-2
0-1 Πελέ (24)
1-1 (42) Παπίς Σισέ
2-1 (48) Βαϊνάλντουμ
2-2 Λονγκ (79)

Αρσεναλ – Γουέστ Χαμ 0-2
0-1 Κουγιατέ (43)
0-2 Ζάρατε (57) 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.