Τα κανάλια της NOVA, της πρώτης συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, και φέτος βάζουν στα σπίτια μας, ίσως, το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Το novasports.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τα κανάλια της NOVA, της πρώτης συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, και φέτος βάζουν στα σπίτια μας, ίσως, το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ πραγματοποιεί την πρώτη σέντρα για τη σεζόν 2012-13 και το novasports.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τα χρήματα του Σεΐχη Μανσούρ αρχίζουν να πιάνουν τόπο στη Μάντσεστερ Σίτι: το 2011, για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας. Το 2012, για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, πήρε πρωτάθλημα στο Νησί, ενώ στην εκκίνηση της σεζόν 2012-13 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και το Κομιούνιτι Σιλντ, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Της έχει μείνει για να συμπληρωθεί η «συλλογή» το Λιγκ Καπ, διοργάνωση στην οποία έχει να πάρει πρωτιά από το 1976! Το ζήτημα, βέβαια, είναι να μπορέσουν οι «πολίτες» να εδραιώσουν τη θέση τους στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ρόστερ τους, συνολικά, είναι το καλύτερο της κατηγορίας, «βάσανο», όμως, είναι οι κατά καιρούς κακές σχέσεις του Ρομπέρτο Μαντσίνι με τους ιδιόρρυθμους ποδοσφαιριστές του. Την προηγούμενη σεζόν οι περιπτώσεις των Τέβες και Μπαλοτέλι κόντεψαν να στοιχίσουν ακριβά στη Σίτι, η οποία κατάφερε να πάρει στην τελευταία φάση του εντός έδρας αγώνα με την ΚΠΡ ένα ιστορικό πρωτάθλημα. Αντίβαρο ο έτερος πόλος του Μάντσεστερ: η Γιουνάιτεντ των 19 πρωταθλημάτων εκ των οποίων τα 12 είναι από τη θέσπιση της Πρέμιερ Λιγκ και μετά (1992, όλα επί Φέργκιουσον).

Η προσθήκη του Ρόμπιν φαν Πέρσι είναι ικανή να κάνει τη διαφορά στην κορυφή της Πρέμιερσιπ, με το δίδυμο με τον Ουέιν Ρούνεϊ να θυμίζει το αντίστοιχο της ομάδας του τρεμπλ το 1999! Τότε που οι Ντουάιτ Γιορκ και Άντι Κόουλ είχαν οδηγήσει τη Μάντσεστερ σε τίτλο, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός επιθετικός αγωνίστηκε πέρυσι με την Άρσεναλ 3334 αγωνιστικά λεπτά στη Λίγκα, σημειώνοντας 30 γκολ (πρώτος σκόρερ), δίνοντας 9 ασίστ, με 25 χαμένα τετ-α-τετ στο ενεργητικό του! Συναντά τον, κατά γενική ομολογία, καλύτερο Άγγλο επιθετικό, με τον οποίο, όμως, θα πρέπει να «δέσει». Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα (αξίας 65 εκ. λιρών μαζί με φόρους και συμβόλαιο παίκτη) του Σκωτσέζου τεχνικού.

Μπορεί να μπει «σφήνα» το Λονδίνο;

Στο διπολισμό τίτλου του Μάντσεστερ υπάρχει, πάντα, χώρος για το Λονδίνο. Με έξι ομάδες (Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Φούλαμ, Τότεναμ) εκπροσωπείται η πρωτεύουσα, αλλά επί της ουσίας μόνο η μία μπορεί να «κοιτάξει» στα μάτια τις Σίτι και Γιουνάιτεντ. Η Τότεναμ δεν είναι έτοιμη ακόμη για άλματα, εκτός κι αν ο Βίλας Μπόας πρωταγωνιστήσει σε κανένα θαύμα. Με σκοπό να «σβήσει» και το τραγικό πέρασμά του από την Τσέλσι την προηγούμενη σεζόν. Η Άρσεναλ των επτά ετών «ανομβρίας» τίτλων είναι μία καλά δομημένη εταιρεία, με τον Αρσέν Βενγκέρ κύριο λόγο που μέσα σε 16 χρόνια κατάφερε να εξοικονομήσει περίπου 400 εκ. λίρες στα έσοδά της!

Ο Αλσατός, από τον Πολ Μέρσον το 1997 μέχρι τον Φαν Πέρσι φέτος, έχει πουλήσει όλα τα βαριά «χαρτιά» των Λονδρέζων στην ανώτερη τιμή που θα μπορούσε. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις των Πετί, Ανελκά, Ανρί ως χαρακτηριστικά παραδείγματα. Με βάση τη συνέχεια της καριέρας των παραπάνω δικαιώθηκε! Η Άρσεναλ, όμως, όσο «νοικοκυρεμένη» και να είναι οικονομικά, άλλο τόσο ελλειμματική μοιάζει αγωνιστικά. «Όαση» για το Λονδίνο μπορεί ν΄ αποτελέσει η Τσέλσι, αν και στον πρόσφατο τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ έδειξε ότι απέχει σε δυναμική από τη Σίτι στη μετά-Ντρογκμπά εποχή. Ο Εντέν Αζάρ είναι η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Ντι Ματέο (που, τελικά, ανανέωσε) έχει το δύσκολο έργο να τον προσαρμόσει  στο απαιτητικό αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Λίβερπουλ και οι αδύναμοι «κρίκοι»

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει, ιστορικά και όχι αγωνιστικά, η πάντα μεγάλη Λίβερπουλ. 22 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για μία ομάδα που είχε 18 το 1990 και τώρα βρίσκεται ένα πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλο διάστημα. Ο Κένι Νταλγκλίς ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τους «κόκκινους», με τον Μπρένταν Ρότζερς να προσπαθεί να εφαρμόσει εξ αρχής ένα low cost project, το οποίο θα κοιτάξει να συμμαζέψει παράλληλα και τα οικονομικά του συλλόγου, από τον οποίο θα πρέπει ν΄ αναδειχθούν παίκτες.

Όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ, για παράδειγμα. Ένας καταπληκτικός Τζαμαϊκανός, με ταλέντο αστείρευτο, που μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε βαρόμετρο για το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Η Λίβερπουλ δεν μπορεί να «χτυπήσει» τίτλο, αρκεί, όμως, να μην παρουσιάσει τα περυσινά χάλια. Όσον αφορά τις ομάδες που θα κινδυνέψουν τώρα: οι ομάδες που ανέβηκαν από την Τσάμπιονσιπ (Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον και Ρέντινγκ) δεν έχουν ολοκληρώσει το μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Αν μείνουν ως έχουν, τότε μαζί με Νόριτς και Σουόνσι είναι, με μία πρώτη ματιά, οι υποψήφιες για την «κάθοδο». Βελτιωμένη αναμένεται η ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ, η οποία κινήθηκε δυναμικά για δεύτερο συνεχόμενο μεταγραφικό παζάρι.

Έξι αλλαγές προπονητών

Έξι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ άλλαξαν προπονητή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις τρεις που ανέβηκαν από την Τσάμπιονσιπ να μην ανήκουν σ΄ αυτό το γκρουπ των συλλόγων. Η Άστον Βίλα έλυσε τη συνεργασία της με τον Άλεξ Μακ Λις, που αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο» στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας του Μπέρμιγχαμ. Στη θέση του ανέλαβε ο Πολ Λάμπερτ, ο οποίος κατάφερε τη σεζόν 2011-2012 να κρατήσει άνετα στην Πρέμιερσιπ τη Νόριτς.

Τα «καναρίνια» αναζήτησαν τη διάδοχη κατάσταση στο πρόσωπο του Κρις Χάτον. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα έφθασε στο «τσακ» ν΄ ανεβάσει την Μπέρμιγχαμ από την Τσάμπιονσιπ, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Γουέστ Χαμ «τροφοδότησε» τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας με τον Ρόι Χότζσον, ενώ στη θέση του προσελήφθη ο Στιβ Κλαρκ, στην παρθενική του δουλειά ως πρώτος προπονητής! Από την ουαλική Σουόνσι έφυγε ο αναμορφωτής της Μπρένταν Ρότζερς, με τη Λίβερπουλ, στη μετά-Νταλγκλίς εποχή, να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Τον αντικατέστησε στους «κύκνους» ο Μίκαελ Λάουντρουπ. Έγινε ο πρώτος Δανός προπονητής που ανέλαβε αυτό το ρόλο σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η πρόσληψη, όμως, το καλοκαιριού έγινε από την Τότεναμ, η οποία λύνοντας τη συνεργασία της με τον Χάρι Ρέντναπ έδωσε τα «κλειδιά» στον Αντρέ Βίλας Μπόας, με τον Πορτογάλο να έχει φύγει κακήν κακώς από την Τσέλσι μόλις πέντε μήνες πίσω. Στον Ίβηρα τεχνικό δόθηκε έτσι μία δεύτερη ευκαιρία να μπορέσει ν΄ αποδείξει ότι έχει τη δυναμική να βρίσκεται στις τάξεις του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Οι τρεις «σωματοφύλακες» και ο Πούλις

Μία ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τρεις προπονητές από τους είκοσι που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερσιπ. Από τις 6 Νοεμβρίου 1986 βρίσκεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλέξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός κάθεται στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» για μεγαλύτερο διάστημα από τη σύσταση της ίδιας της Πρέμιερ Λιγκ το 1992! Ο 70χρονος Φέργκιουσον έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Αγγλίας, 5 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 10 Κομιούνιτι Σιλντ αναφορικά με τις εγχώριες διακρίσεις.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, λόγω της μεταγραφής του Ρόμπιν φαν Πέρσι, είναι το πρόσωπο των ημερών στο Νησί. Ακολουθώντας την πιστή λογική της πώλησης ενός παίκτη στο σωστό χρόνο, προχώρησε στη συμφωνία για τη μεταγραφή του Ολλανδού σούπερ σταρ αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ. Βρίσκεται στην Άρσεναλ από την 1η Οκτώβρη 1996, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 4 Κομιούνιτι Σιλντ, ενώ το Σάββατο (18/8) που αρχίζει η Πρέμιερσιπ για τη σεζόν 2012-13 η Άρσεναλ συμπληρώνει επτά χρόνια, δύο μήνες και 27 ημέρες χωρίς τίτλο!

Στις 14 Μαρτίου 2012 ο Ντέιβιντ Μόγιες έκλεισε δέκα χρόνια στο «Γκούντισον Παρκ», ως τεχνικός της Έβερτον. Ο Σκωτσέζος δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο με τα «ζαχαρωτά», ωστόσο επί των ημερών του ο σύλλογος του Λίβερπουλ κατάφερε να «χτίσει» γερή θέση στα κλιμάκια της βαθμολογίας από τη μέση και πάνω. Τέταρτος στη μικρή λίστα των μακροβιότερων τεχνικών στην ίδια ομάδα ο Ουαλός Τόνι Πούλις που, χωρίς να έχει καταφέρει να φθάσει σε κάποιο τρόπαιο, είναι στη Στόουκ από τις 14 Ιουνίου 2006 (στη δεύτερη θητεία του στο σύλλογο). Σημείωση: κανείς εκ των προαναφερθέντων δεν είναι Άγγλος! Άλλωστε αποτελεί είδος προς εξαφάνιση Άγγλος τεχνικός σε πάγκο ομάδας της Πρέμιερσιπ. Πέντε είναι αυτή τη στιγμή: Άλαρνταϊς (Γουέστ Χαμ), Πάρντιου (Νιούκαστλ), Χάτον (Νόριτς), Μακ Ντέρμοντ (Ρέντινγκ) και Άντκινς (Σαουθάμπον).

Οι είκοσι προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ 2012-13

Άρσεναλ: Αρσέν Βενγκέρ (Γάλλος, από 1/10/1996)
Άστον Βίλα: Πολ Λάμπερτ (Σκωτσέζος, από 2/6/2012)
Γουέστ Μπρομ: Στιβ Κλαρκ (Σκωτσέζος, από 8/6/2012)
Γουέστ Χαμ: Σαμ Άλαρνταϊς (Άγγλος, από 1/6/2011)
Γουίγκαν: Ρομπέρτο Μαρτίνες (Ισπανός, από 1/7/2009)
Έβερτον: Ντέιβιντ Μόγιες (Σκωτσέζος, από 14/3/2002)
ΚΠΡ: Μαρκ Χιουζ (Ουαλός, από 10/1/2012)
Λίβερπουλ: Μπρένταν Ρότζερς (Βορειοϊρλανδός, από 1/6/2012)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Σκωτσέζος, από 6/11/1986)
Μάντσεστερ Σίτι: Ρομπέρτο Μαντσίνι (Ιταλός, από 19/12/2009)
Νιούκαστλ: Άλαν Πάρντιου (Άγγλος, από 9/12/2010)
Νόριτς: Κρις Χάτον (Άγγλος, από 7/6/2012)
Ρέντινγκ: Μπράιαν Μακ Ντέρμοτ (Άγγλος, από 17/12/2009)
Σάντερλαντ: Μάρτιν Ο΄ Νιλ (Βορειοϊρλανδός, από 3/12/2011)
Σαουθάμπτον: Νάιτζελ Άντκινς (Άγγλος, από 12/9/2010)
Σουόνσι: Μίκαελ Λάουντρουπ (Δανός, από 15/6/2012)
Τότεναμ: Αντρέ Βίλας Μπόας (Πορτογάλος, από 3/7/2012)
Τσέλσι: Ρομπέρτο Ντι Ματέο (Ιταλός, από 4/3/2012)
Φούλαμ: Μάρτιν Γιολ (Ολλανδός, από 7/6/2011)

Οι σημαντικότερες μεταγραφές και αποχωρήσεις

Άρσεναλ

Ήρθαν: Καθόρλα (μέσος, Μάλαγα), Ζιρού (επιθετικός, Μονπελιέ), Ποντόλσκι (επιθετικός, Κολωνία).
Έφυγαν: φαν Πέρσι (επιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αλμούνια (τερματοφύλακας, Γουότφορντ), Μιγιαΐτσι (επιθετικός, Γουίγκαν, δανεικός), Βέλα (επιθετικός, Σοσιεδάδ),

Άστον Βίλα

Ήρθαν: Ελ Αχμαντί (μέσος, Φέγενορντ), Χόλμαν (μέσος, Άλκμααρ), Λόουτον (αμυντικός, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Φλάαρ (αμυντικός, Φέγενορντ).
Έφυγαν: Κουεγιάρ (αμυντικός, Γουέστ Χαμ), Χέσκι (επιθετικός, ελεύθερος), Τζ. Κόλινς (αμυντικός, Γουέστ Χαμ).

Γουέστ Μπρομ

Ήρθαν: Ελ Γκανασί (επιθετικός, Γάνδη, δανεικός), Λουκάκου (επιθετικός, Τσέλσι, δανεικός), Φόστερ (τερματοφύλακας, Μπέρμιγχαμ), Ρόσενμπεργκ (επιθετικός, Βέρντερ Βρέμης).
Έφυγαν: Κοξ (επιθετικός, Νότιγχαμ), Φούλοπ (τερματοφύλακας, Αστέρας Τρίπολης), Τσόι (μέσος, ελεύθερος), Σόρεϊ (αμυντικός, Ρέντινγκ), Σάρνερ (μέσος, Αμβούργο).

Γουέστ Χαμ

Ήρθαν: Τζ. Κόλινς (αμυντικός, Άστον Βίλα), Α. Ντιαρά (μέσος, Μαρσέιγ), Ντιαμέ (μέσος, Γουίγκαν), Γιασκελάινεν (τερματοφύλακας, Μπόλτον), Μακ Κάρτνεϊ (αμυντικός, Σάντερλαντ), (επιθετικός, Σοσό).
Έφυγαν: Γκριν (τερματοφύλακας, ΚΠΡ), Νόουμπλ (επιθετικός, Γουλβς), Ρ. Μόρισον (μέσος, Μπέρμιγχαμ, δανεικός), Μπαρέρα (μέσος, Κρουζ Αζούλ).

Γουίγκαν

Ήρθαν: Αρ. Κονέ (επιθετικός, Λεβάντε), Μιγιαΐτσι (επιθετικός, Άρσεναλ, δανεικός), Ράμις (αμυντικός, Μαγιόρκα), Φάιβι (μέσος, Αμπερντίν).
Έφυγαν: Ντιαμέ (μέσος, Γουέστ Χαμ), Ρονταγιέγκα (επιθετικός, Φούλαμ), Κέρκλαντ (τερματοφύλακας, Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Γκοχουρί (αμυντικός, ελεύθερος).

Έβερτον

Ήρθαν: Πιένααρ (μέσος, Τότεναμ), Στ. Νέισμιθ (επιθετικός, Ρέιντζερς), Μιραλάς (επιθετικός, Ολυμπιακός-δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση).
Έφυγαν: Τ. Κέιχιλ (μέσος, Νέα Υόρκη), Μακ Φάντεν (επιθετικός, ελεύθερος), Ρόντγουελ (μέσος, Μάντσεστερ Σίτι), Γιόμπο (αμυντικός, Φενέρμπαχτσε), Στρακουαλούρσι (επιθετικός, Σαν Λορέντσο).

ΚΠΡ

Ήρθαν: Μποσίνγκουα (αμυντικός, Τσέλσι), Χόιλετ (επιθετικός, Μπλάκμπερν), Αντ. Τζόνσον (επιθετικός, Φούλαμ), Νέλσεν (αμυντικός, Τότεναμ), Γ. Σ. Παρκ (μέσος, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φάμπιο (αμυντικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δανεικός), Σ. Ντιακιτέ (μέσος, Νανσί), Γκριν (τερματοφύλακας, Γουέστ Χαμ).
Έφυγαν: Μπουσζάκι (μέσος, ελεύθερος), Φ. Χολ (αμυντικός, Γουότφορντ), Χέλγκουσον (επιθετικός, Κάρντιφ), Π. Κένι (τερματοφύλακας, Λιντς), Σίτου (αμυντικός, Μίλγουολ), Γκάμπιντον (αμυντικός, ελεύθερος), Τζ. Μπάρτον (μέσος-αναζητείται τρόπος λύσης συμβολαίου).

Λίβερπουλ

Ήρθαν: Ασαΐντι (μέσος, Χέρενφεϊν), Μπορίνι (επιθετικός, Ρόμα), Τζ. Άλεν (μέσος, Σουόνσι).
Έφυγαν: Κάουτ (επιθετικός, Φενέρμπαχτσε), Ακουιλάνι (μέσος, Φιορεντίνα), Αουρέλιο (αμυντικός, Γκρέμιο), Μπέλαμι (επιθετικός, Κάρντιφ), Μ. Ροντρίγκες (μέσος, Νιούελς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ήρθαν: φαν Πέρσι (επιθετικός, Άρσεναλ), Καγκάβα (μ., Ντόρτμουντ).
Έφυγαν: ντε Λαέτ (αμυντικός, Λέστερ), Φάμπιο (αμυντικός, ΚΠΡ, δανεικός), Κιούτσακ (τερματοφύλακας, Μπράιτον), Όουεν (επιθετικός, ελεύθερος), Γ. Σ. Παρκ (μέσος, ΚΠΡ), Πογκμπά (μέσος, Γιουβέντους).

Μάντσεστερ Σίτι

Ήρθαν: Ρόντγουελ (μέσος, Έβερτον).
Έφυγαν: Χάργκριβς (μέσος, ελεύθερος), Ο. Μπριτζ (αμυντικός, Μπράιτον, δανεικός).

Νιούκαστλ

Ήρθαν: Αμαλφιτανό (επιθετικός, Ρεμς), Μπιγκιριμάνα (μέσος, Κόβεντρι), Ανίτα (αμυντικός, Άγιαξ).
Έφυγαν: Λ. Μπεστ (επιθετικός, Μπλάκμπερν), Φόρστερ (τερματοφύλακας, Σέλτικ), Γκάθρι (μέσος, Ρέντινγκ), Λόβενκραντς (επιθετικός, Μπέρμιγχαμ).

Νόριτς

Ήρθαν: Σνόντγκρας (μέσος, Λιντς), Γκαρίδο (αμυντικός, Λάτσιο, δανεικός), Τέρνερ (αμυντικός, Σάντερλαντ), Ουίτακερ (αμυντικός, Ρέιντζερς), Μπάτερφιλντ (μέσος, Μπάρνσλεϊ).
Έφυγαν: Αγιάλα (αμυντικός, Νότιγχαμ, δανεικός), Ντρούρι (αμυντικός, Λιντς), Ουίλμπραχαμ (επιθετικός, Κρίσταλ Πάλας), Ουίτμπρεντ (αμυντικός, Λέστερ).

Ρέντινγκ

Ήρθαν: Σόρεϊ (αμυντικός, Γουέστ Μπρομ), Μαριάπα (αμυντικός, Γουότφορντ), Πογκρέμπνιακ (επιθετικός, Φούλαμ), Γκάθρι (μέσος, Νιούκαστλ).
Έφυγαν: Μανσέ (επιθετικός, Σιόν), Αντόνιο (μέσος, Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Μπασέγια (επιθετικός, ελεύθερος).

Σάντερλαντ

Ήρθαν: Σαχά (επιθετικός, Τότεναμ), Κουεγιάρ (αμυντικός, Αστον Βίλα).
Έφυγαν: Κάρσον (τερματοφύλακας, Μπέρι), Ανχελέρι (αμυντικός, Εστουδιάντες), Μακ Κάρτνεϊ (αμυντικός, Γουέστ Χαμ), Τέρνερ (αμυντικός, Νόριτς).

Σαουθάμπτον

Ήρθαν: Γκ. Ραμίρες (επιθετικός, Μπολόνια), Στ. Ντέιβις (μέσος, Ρέιντζερς), Τζ. Ροντρίγκες (επιθετικός, Μπέρνλι).
Έφυγαν: Μπιαλκόφσκι (τερματοφύλακας, Νοτς Κάουντι), Χάρντινγκ (αμυντικός, Νότιγχαμ), Ντ. Κόνολι (επιθετικός, ελεύθερος), Χολμς (μέσος, Πρέστον), Ζαϊντί (αμυντικός, ελεύθερος).

Σουόνσι

Ήρθαν: ντε Γκούζμαν (μέσος, Βιγιαρεάλ, δανεικός), Μίτσου (μέσος, Βαγιεκάνο), Τσίκο (αμυντικός, Τζένοα).
Έφυγαν: Τζ. Αλεν (μέσος, Λίβερπουλ), Μπόντε (μέσος, ελεύθερος), Ντόνελι (μέσος, ελεύθερος).

Στόουκ

Ήρθαν: Κάιτλι (μέσος, Γουλβς), Νες (μέσος, Ρέιντζερς), Κάμερον (αμυντικός, Χιούστον), Ποπόφ (αμυντικός, Ντιναμό Κιέβου, δανεικός).
Έφυγαν: Γούντγκεϊτ (αμυντικός, Μίντλεσμπρο), Ντιαό (μέσος, ελεύθερος), Φούλερ (επιθετικός, ελεύθερος), Σοάρες (μέσος, ελεύθερος).

Τότεναμ

Ήρθαν: Φερτόχεν (αμυντικός, Άγιαξ), Σίγκουρντσον (μέσος, Χόφενχαϊμ).
Έφυγαν: Μόντριτς (μέσος, Ρεάλ Μαδρίτης-δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση), Πίενααρ (μέσος, Εβερτον), Νέλσεν (αμυντικός, ΚΠΡ), Κράνιτσαρ (μέσος, Ντιναμό Κιέβου), Λ. Κινγκ (τέλος καριέρας), Κούμαλο (αμυντικός, ΠΑΟΚ, δανεικός), Τσόρλιουκα (αμυντικός, Λοκομοτίβ Μόσχας), Σαχά (επιθετικός, Σάντερλαντ).

Τσέλσι

Ήρθαν: Μαρίν (μέσος, Βέρντερ Βρέμης), Εντέν Αζάρ (επιθετικός, Λιλ), Όσκαρ (επιθετικός., Ιντερνασιονάλ).
Έφυγαν: Μποσίνγκουα (αμυντικός, ΚΠΡ), Κουρτουά (τερματοφύλακας, Ατλέτικο Μαδρίτης, δανεικός), ντε Μπρούιν (μέσος, Βέρντερ Βρέμης, δανεικός), Ντρογκμπά (επιθετικός, Σανγκάη Σενχουά), Ρ. Ινς (μ., Γέοβιλ, δαν.), Καλού (επιθετικός, Λιλ), Λουκάκου (επιθετικός, Γουέστ Μπρομ, δανεικός), φαν Αανχολτ (αμυντικός, Φιτέσε, δανεικός), Χάτσινσον (αμυντικός, Νότιγχαμ, δανεικός).

Φούλαμ

Ήρθαν: Ρονταγιέγκα (επιθετικός, Γουίγκαν), Πέτριτς (επιθετικός, Αμβούργο), Ρίτερ (αμυντικός, Κολωνία, δανεικός).
Έφυγαν: Ετούχου (μέσος, Μπλάκμπερν), Αντ. Τζόνσον (επιθετικός, ΚΠΡ), Ντ. Μέρφι (μέσος, Μπλάκμπερν), Σα (επιθετικός, ΑΕ Λεμεσού), Ντέμπσι (επιθετικός-προς πώληση).