Μόνο Βρετανοί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 30 χρόνια μετά!

Οι «Κόκκινοι διάβολοι» επένδυσαν σε τρεις Βρετανούς ποδοσφαιριστές την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, θυμίζοντας το καλοκαίρι του 1989.

Έμφαση στο αγγλικό στοιχείο δίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι «Κόκκινοι διάβολοι» έχουν ξοδέψει 159 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή των Χάρι Μαγκουάιρ, Άαρον Γουάν-Μπισάκα και Ντάνιελ Τζέιμς. Ο Άγγλος διεθνής κεντρικός αμυντικός κόστισε 87 εκατομμύρια, η Κρίσταλ Πάλας έλαβε για το διεθνή Άγγλο δεξιό μπακ (με καταγωγή από το Κονγκό) 55 εκατομμύρια κι ο Ουαλός ακραίος έφερε17 εκατομμύρια στα ταμεία της Σουόνσι.

Το καλοκαίρι του 1989 η τότε Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον –σε μια άλλη εποχή βεβαίως συνολικά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο- είχε αποκτήσει τον Μάικ Φίλαν από τη Νόριτς (μετέπειτα βοηθό προπονητή του Φέργκιουσον), τον Νιλ Γουέμπ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Γκάρι Πάλιστερ που έκανε την σπουδαιότερη καριέρα από τους τρεις στο σύλλογο του Μάντσεστερ, ο οποίος είχε δώσει 2,3 εκατομμύρια λίρες στην υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο. Εκείνη η μεταγραφή ήταν η ακριβότερη στην Αγγλία για αμυντικό κι η δεύτερη πιο δαπανηρή συνολικά για βρετανικό σύλλογο, αφού ένα χρόνο νωρίτερα είχε προηγηθεί η επιστροφή του Ρας στη Λίβερπουλ από τη Γιουβέντους. 


Ο Γκάρι Πάλιστερ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στο τέλος εκείνης της σεζόν το πρωτάθλημα είχε πάει στη Λίβερπουλ –ήταν το τελευταίο της- ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει μεν το Κύπελλο, ωστόσο στο πρωτάθλημα ήταν 13η, ισοβάθμη με τη Μάντσεστερ Σίτι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.