Όσο χρειάστηκε η Λίβερπουλ

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 τη Μπράιτον στο Άνφιλντ και έκανε το 3/3 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 τη Μπράιτον στο Άνφιλντ και έκανε το 3/3 στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν εξαιρετική στο πρώτο 45λεπτο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και παρότι στην επανάληψη κατέβασε απότομα ρυθμό, διατήρησε το προβάδισμα που είχε από το 23’ μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5’ με σουτ του Μανέ, για να ακολουθήσουν μία κεφαλιά (9’) του Φιρμίνο, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ράιαν και το δοκάρι του Άρνολντ (15’) με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Όπως αποδείχθηκε αυτές οι φάσεις ήταν η προειδοποίηση της Λίβερπουλ, αφού στο 23’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μίλνερ έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Μπράιτον, ο Φιρμίνιο, που έγινε αποδέκτης της μπάλας βρήκε κάθετα τον Σαλάχ και εκείνος πλάσαρε ιδανικά, πετυχαίνοντας το 29ο γκολ του σε ισάριθμα παιχνίδια με τη φανέλα των «κόκκινων» στο Άνφιλντ.

Η ομάδα του Κλοπ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να πάει στο ημίχρονο με… αέρα δύο τερμάτων, όμως οι Βαϊνάλντουμ (31’) και Μανέ (34’) έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Ράιαν και ο Φιρμίνο (44’) δεν σημάδεψε σωστά. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσίασαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Κατέβασαν ταχύτητα, έδωσαν χώρο στη Μπράιτον και ουσιαστικά προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, χωρίς να ψάξουν δεύτερο γκολ. 

Στο 48’ λίγο έλειψε να πληρώσουν την οπισθοχώρηση τους, όμως ο Νοκερ δεν σημάδεψε σωστά, παρότι βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή. Η Λίβερπουλ απάντησε από… τύχη στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων, αφού στο 73’ έπειτα από σέντρα του Ρόμπερτσον ο Ντάφι στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε για καλή του τύχη στο δεξί δοκάρι του Ράιαν. 

Στο τελευταίο τέταρτο η Μπράιτον πήρε κι άλλο χώρο στο γήπεδο, πίεσε τη Λίβερπουλ και στο 89’ λίγο έλειψε να της κάνει τη ζημιά, όμως ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ντάφι και κράτησε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89′ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (67′ Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ (80′ Στάριτζ), Φιρμίνο.

Μπράιτον:
Ράιαν, Μοντόγια, Μπάλογκαν, Ντάφι, Μπονγκ, Στίβενς, Πρέπερ, Μαρτς (75′ Λοκάντια), Νοκέρ (76′ Αλιρέζα), Μπισουμά (80′ Γκρος), Μάρεϊ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.