Μαρκ Βίντουκα: Τα τρία ωραιότερα γκολ της καριέρας του (vid)


Ο Μαρκ Βίντουκα, γεννημένος στη Μελβούρνη από μητέρα Ουκρανο-Κροάτισσα και πατέρα Κροάτη, είναι από τους σημαντικότερους Αυστραλούς ποδοσφαιριστές. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του για τους Melbourne Knights  ως 17χρονος. Έπαιξε μόλις δύο σεζόν, κερδίζοντας δύο φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και οδήγησε την ομάδα του στον πρώτο τους τίτλο NSL τους την περίοδο 1994-95.

Το όνομα του έγινε γνωστό στην Ευρώπη και όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με τη μελλοντική του σταδιοδρομία, είχε πει: «Νομίζω ότι θα μπορούσα να παίξω στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν μου αρέσει πολύ η Αγγλία, νομίζω ότι είναι πολύ γρήγορο το ποδόσφαιρο εκεί για μένα και είμαι ένας τεμπέλης παίκτης. Δεν μου αρέσει να τρέχω τόσο πολύ!». Που να ήξερε τότε ότι θα παίξει για πάνω από μία δεκαετία στο νησί, σε Σέλτικ, Λιντς, Μίντλεσμπρο και Νιουκάστλ. Είχε προηγηθεί μία απόλυτα επιτυχημένη τριετία στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με ισάριθμα νταμπλ. Σημείωσε πάνω από 250 γκολ στην καριέρα του και οδήγησε την Αυστραλία στους «16» του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2006, στην καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία της Εθνικής ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον πρώην συμπαίκτη του στη Λιντς, Πολ Ρόμπινσον, ο Βίντουκα ερευνά το αρχείο του και επιλέγει τα τρία πιο όμορφα γκολ στην καριέρα του.  

3 – Σέλτικ-Ρέιντζερς, 27 Δεκεμβρίου 1999
«Θα ξεκινήσω λέγοντας για το γκολ που πέτυχα εναντίον της Ρέιντζερς. Ο Εγιάλ Μπέρκοβιτς ξεκίνησε μια αντεπίθεση. Έτρεχα πίσω από έναν από τους αντιπάλους αμυντικούς, νομίζω ότι ήταν ο Κρεγκ Μουρ. Ήταν ένα απίστευτο πέρασμα από τον Eγιάλ και σούταρα στην αριστερή γωνία . Αυτό είναι το νούμερο τρία για μένα».

Το δεύτερο εκπληκτικό τέρμα του Βίντουκα στο 00:55

2 – Μπέρμιγχαμ-Μίντλεσμπρο 0-3, 23 Αυγούστου 2005
Σε μεγάλη ημέρα ο Αυστραλός φορ, πέτυχε 2 γκολ και η ομάδα του επικράτησε εύκολα 3-0. Το δεύτερο ήταν από τα πιο όμορφα της καριέρας του. «Ήταν το δεύτερο τέρμα μου στο παιχνίδι και ήταν με βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Το δεύτερο αγαπημένο μου γκολ».
 

To γκολ της νίκης από τον Βίντουκα στο 01:09

1 – Άρσεναλ-Λιντς 2-2, 4 Μαΐου 2003
Σε εκπληκτική φόρμα εκείνο το διάστημα ο Βίντουκα, είχε σκοράρει 12 φορές στα 9 τελευταία παιχνίδια του στην Premier League. Το σκορ ήταν 2-2, όταν στο 88ο λεπτό με μία εκπληκτική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του, μία νίκη που ουσιαστικά κράτησε τη Λιντς στην κατηγορία. «Ήταν ένα γκολ με το εσωτερικό του αριστερού ποδιού και στην πάνω γωνία. Γνωρίζαμε ότι αν κερδίζαμε το παιχνίδι, θα είμαστε ασφαλείς από κάθε κίνδυνο υποβιβασμού. Αυτό το γκολ μας έδωσε τους πόντους που χρειαζόμασταν. Θα έλεγα ότι είναι το νούμερο 1».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.