Ο «μικρός» θαυματοποιός…

Ο Ιλάν Μελιέ είναι μόλις 21 χρόνων, ωστόσο ήδη αρχίζει να καταπολεμά την απειρία της νεότητας, με την εμπειρία της συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ ως βασικός τερματοφύλακας της Λιντς, δημιουργώντας ρεκόρ και υψηλές προσδοκίες

Όταν ο Ιλάν Μελιέ έφυγε πριν από δύο χρόνια από τη Λοριάν, αποφάσισε να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες που ήχησαν για την αφεντιά του από το Στάμφορντ Μπριτζ και να κατευθυνθεί στο Έλαντ Ρόουντ που τον περίμενε η, ευρισκόμενη τότε στην Τσάμπιονσιπ, Λιντς. 

Μαζί της προβιβάστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα, καθώς ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε τη σεζόν ως βασικός εξαιτίας της τιμωρίας του Κίκο Κασίγια στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. 
Ο Μελιέ σε δέκα κρίσιμα ματς που θα σφράγιζαν την άνοδο, κράτησε επτά φορές την εστία του ανέπαφη. 
Μπορεί φέτος να δέχθηκε αυστηρή κριτική από τους εκπροσώπους του τύπου για λάθη απειρίας όμως ο Μπιέλσα άπλωσε ασπίδα προστασίας. 

Ο 21 χρόνων Γάλλος, αντιμετώπισε την κατάσταση με την ίδια ηρεμία που εμφανίζεται κάτω από την εστία. Χαρακτηριστικό που στέλνει σαφές μήνυμα για το μέλλον, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών στην Πρέμιερ Λιγκ για τερματοφύλακα κάτω των 21 χρόνων, κρατώντας εννέα φορές ανέπαφη την εστία του. Απείλησε το ρεκόρ του Τζόου Χαρτ όμως το τέρμα που δέχθηκε από τη Φούλαμ, δε στέρησε τη νίκη από τη Λιντς αλλά την αποκλειστικότητα της κορυφαίας επίδοσης στον ίδιο. 

Τα πάντα στην καριέρα του Μελιέ συμβαίνουν γρήγορα. Έγινε γρήγορα βασικός στη Λοριάν, μαγνήτισε γρήγορα την προσοχή της Τσέλσι, έγινε γρήγορα βασικός στη Λιντς, ενώ ήδη εκτιμούν ότι δε θα αργήσει να γράψει “reservé pour Meslier” κάτω από την εστία της εθνικής Γαλλίας. 

Άλλωστε το προοιωνίζει το γεγονός ότι φέτος είναι ήδη ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.