Παίκτες…τοτέμ για μια ομάδα! (pic&vid)

Υπάρχουν παίκτες που αρνήθηκαν τα εκατομμύρια από άλλες ομάδες, παρέμειναν πιστοί σε μια και άφησαν το στίγμα τους σε μια ομάδα!

Οι οπαδοί ορισμένων ομάδων, όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν, γνωρίζουν πως το χρήμα, μπορεί να τους φέρει όποιον παίχτη επιθυμούν!  

Το μόνο πράγμα που το χρήμα δεν μπορεί ν΄αγοράσει, είναι η πίστη στον σύλλογο.  

Η μεγαλύτερη ειρωνεία, είναι πως ακόμη και τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να έχεις στην ομάδα σου, ξέρεις ότι θ΄αποχωρήσουν, μόλις έρθει μια καλύτερη οικονομικά πρόταση. Αλλά αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή…μισθοφόρου!  

Ας δούμε όμως ορισμένους παίκτες, που έβαλαν την ομάδα πάνω από τα χρήματα και έγιναν είδωλα για τις ομάδες τους και παράλληλα κέρδισαν τον σεβασμό όλων των φιλάθλων!  

Η συγκεκριμένη λίστα, δεν περιλαμβάνει τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές, καθώς ορισμένοι από τη Νότιο Αμερική θα μπορούσαν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, αλλά παίκτες που ξεχώρισαν στην Ευρώπη! Ωστόσο έναν από την Νότιο Αμερική δεν γίνονταν να μην τον συμπεριλάβουμε!  

ΡΟΤΖΕΡΙΟ ΣΕΝΙ (1152 Εμφανίσεις) Σάο Πάολο 

Ο Ροτζέριο Σένι, πραγματοποίησε 152 εμφανίσεις με μια ομάδα, την Σάο Πάολο, κάτι που σημαίνει πως έχει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη! Επίσης σκόραρε περισσότερα από 100 γκολ! Πολλοί επιθετικοί θα τον ζήλευαν για τα γκολ που πέτυχε!  

ΡΑΪΑΝ ΓΚΙΓΚΣ(963 Εμφανίσεις) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Ο Ράιαν Γκιγκς, είναι από τους  πλέον αγαπητούς παίκτες στις τάξεις των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Μπορεί να μην είχε τόσες εμφανίσεις όσες ο Σένι, ωστόσο είχε μια απόλυτα επιτυχημένη καριέρα. Με 963 ματς για την Γιουνάιτεντ, ο Ουαλός, κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ 13 φορές, το Κύπελλο τέσσερις φορές, κατέκτησε τρία Λιγκ Καπ και δύο Τσάμπιονς Λιγκ! Ένας από τους πιο πιστούς “στρατιώτες” του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έμεινε για πάντα πιστός σε μια ομάδα! 

ΠΑΟΛΟ ΜΑΛΝΤΙΝΙ (902 Εμφανίσεις) Μίλαν  

Ο Ιταλός αμυντικός, ήταν αυτό που λέμε, ανίκητος και ο χρόνος δεν φαίνονταν να τον επηρεάζει αλλά να τον κάνει καλύτερο! Αγωνίστηκε για 25η σεζόν στα 40 του! Τελικά σταμάτησε στα 41 αλλά πρόλαβε ν΄αγωνιστεί σε 902 ματς με τη Μίλαν κερδίζοντας 26 τρόπαια. Κέρδισε μεταξύ άλλων πέντε φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με ΜΙΑ ομάδα, κάτι που τον κάνει ζωντανό θρύλο για τη Μίλαν!  

ΤΖΑΚ ΤΣΑΡΛΤΟΝ (744 Εμφανίσεις) Λιντς 

Στην λίστα με τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε μια ομάδα, ίσως να μην βρούμε άλλον που να αγαπήθηκε τόσο πολύ όσο ο Τζακ Τσάρλτον! Ίσως είναι πιο γνωστός για τον ρόλο που έπαιξε το 1966 για να κατακτήσει η Αγγλία το Παγκόσμιο Κύπελλο και έπειτα ως προπονητής της Ιρλανδίας που την οδήγησε δύο φορές στο Μουντιάλ και μια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην ομάδα του ήταν όσο πιο πιστός μπορούσε! Με 744 εμφανίσεις για την Λιντς από το 1953 έως το 1973, 628 στο πρωτάθλημα, 52 στο Κύπελλο, 7 στο Λιγκ Καπ και 56 Ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς και ένα για το Τσάριτι Σιλντ!  

ΤΖΕΪΜΙ ΚΑΡΑΧΕΡ (737 Εμφανίσεις) Λίβερπουλ 

Ο Κάραχερ, ίσως πάντα βρίσκονταν στην “σκιά” του συμπαίκτη του Στίβεν Τζέραρντ αλλά ίσως το προτιμούσε έτσι. Ο “Κάρα” όπως ήταν γνωστός στους φίλους της Λίβερπουλ, έπαιξε σε 737 ματς για την ομάδα και ήταν δεύτερος αρχηγός για δέκα χρόνια. Κέρδισε τα πάντα με τη Λίβερπουλ, εκτός από το πρωτάθλημα. Οι φίλοι του συλλόγου, συχνά τραγουδούσαν το “θέλουμε μια ομάδα από Κάραχερς” 

ΠΟΛ ΣΚΟΟΥΛΣ (718 Εμφανίσεις) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Ίσως ο πιο γνωστός κοκκινομάλης που έχει αγωνιστεί! Ο Πολ Σκόουλς έπαιξε για 718 ματς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν αποφασίσει να σταματήσει το 2013. Αρχικά σταμάτησε το 2011, έπειτα άλλαξε την απόφασή του τον Σεπτέμβριο. Κάποτε ο Ζιντάν ρωτήθηκε πως είναι να είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο για να δώσει μια αφοπλιστική απάντηση: “Ρωτήστε τον Πολ Σκόουλς”  

ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ (710 Εμφανίσεις) Λίβερπουλ 

Μαζί με τον Τζέιμι Κάραχερ, ο Στίβεν Τζέραντ είναι από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν για την Λίβερπουλ! Έσωσε την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις με το πλέον γνωστό γκολ να είναι στο σπουδαίο comeback κόντρα στην Μίλαν, την οποία τελικά κέρδισε στα πέναλτι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 στην Κωνσταντινούπολη! Ενδεχομένως να έχει μετανιώσει που δεν πήγε σε άλλη ομάδα  για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά κατέκτησε όλους τους άλλους τίτλους! Ο Σερ Άλεξ τον ήθελε στην ομάδα του, αλλά ο Τζέραρντ ήταν πιστός στην Λίβερπουλ και δεν θα πήγαινε ποτέ στην “μισητή” Γιουνάιτεντ. 710 εμφανίσεις, 186 γκολ και 8 τρόπαια . Μπορεί να πήγε στους Γκάλαξι, ωστόσο για τους περισσότερους θεωρείται πως αγωνίστηκε μόνο σε μια ομάδα!  

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΤΟΤΙ (707 Εμφανίσεις) Ρόμα. 

Η Ρώμη, είναι συνδεδεμένη με τη ιστορία της, τα πολλά αξιοθέατα την Ρόμα αλλά και τον “καίσαρα” Φραντσέσκο Τότι. Πέτυχε 290 γκολ και είχε 181 ασίστ στα 707 ματς που αγωνίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι ήταν μέσα σε κάθε γκολ που πετύχαινε η ομάδα του σε κάθε ματς! Τον αποκαλούν “μονομάχο”, “βασιλιά της Ρώμης” και το “χρυσό παιδί”. Πέρασε μια ζωή στη Ρόμα και το αντίο του ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό!  
 

ΠΟΥΓΙΟΛ ΚΑΡΛΕΣ (682 Εμφανίσεις) Μπαρτσελόνα  

Ο κεντρικός αμυντικός με τα “περίεργα” μαλλιά, ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο! Έπαιξε για την Μπαρτσελόνα 682 φορές σχεδόν σε 16 χρόνια και ήταν αρχηγός από το 2004 μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2014, έχοντας κερδίσει μέχρι τότε 21 τίτλους!  

ΤΟΝΙ ΑΝΤΑΜΣ (672 Εμφανίσεις) Άρσεναλ  

Γνωστός και ως Κύριος Άρσεναλ, καθώς η συνεισφορά του στη ιστορία των “Γκάνερς” ήταν μεγάλη! Σε 18 χρόνια, αγωνίστηκε 672 φορές και έξω από το Έμιρειτς, υπάρχει άγαλμά του!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.