Λιντς: Επέστρεψε και κάνει «θόρυβο» στην Πρέμιερ Λιγκ

Ίσως η 12η θέση και οι 14 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η Λιντς στην Premier League, μετά από 10 ματς, να μην δημιουργεί εντύπωση στους περισσότερους.

Μία ιστορική ομάδα, όπως είναι η Λιντς, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια, έφτασε μέχρι την Ligue One, παρέμεινε 10 σεζόν στην Τσάμπιονσιπ και το καλοκαίρι επανήλθε στην Premier League, μετά από απουσία 16 χρόνων.
Μάλιστα δόθηκε μεγάλη έμφαση στην άνοδο της Λιντς από τα Μέσα, ίσως και λόγω της παρουσίας της εμβληματικής προσωπικότητας που βρίσκεται στον πάγκο της, του Μαρσέλο Μπιέλσα. Έχοντας αυτά κατά νου, παρακάτω παραθέτουμε 10 ξεχωριστά στατιστικά από τη σεζόν της Λιντς μέχρι στιγμής.

=Από τον ερχομό του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Λιντς το 2018, τα «παγώνια» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε 42 από τα 102 ματς πρωταθλήματος. Καμία άλλη ομάδα στις 4 μεγαλύτερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, δεν έχει καλύτερο ρεκόρ σε αυτό το διάστημα. 

= Μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες και τελικές στην εστία από την Λιντς, που μετράει 153 και 54 προσπάθειες αντίστοιχα. Μάλιστα κανείς ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα δεν έχει περισσότερες από τον Πάτρικ Μπάμφορντ (40).

= Η Λιντς κατατάσσεται 4η στον μέσο όρο κατοχής μπάλας, με 56,9% και σε κανένα παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα δεν είχε κατοχή λιγότερη από 50%, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών με Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, που κατέχουν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα σε αυτό το στατιστικό στοιχείο.

=Οι παίκτες του Μπιέλσα έχουν κάνει 205 τάκλιν, τα περισσότερα στην κατηγορία. Αυτά γενικότερα σε όλο το γήπεδο, γιατί βρίσκεται στην πρώτη θέση και στα τάκλιν που γίνονται στο αμυντικό και επιθετικό τρίτο του γηπέδου και δεύτερη (πίσω από τη Σαουθάμπτον στο άλλο τρίτο, αυτό της μεσαίας γραμμής.

=Ο Πάτρικ Μπάμφορντ έχει καταγραφεί στην κατηγορία Non-penalty expected goals (npxG), με 7,2, ένας σημαντικός αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Non-penalty expected goals του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι 1,6.

= Η Λιντς έχει 116 περάσματα στην αντίπαλη περιοχή. Μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερα.

= Από τα 6 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ που είχαμε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, στα 4, η μία ομάδα ήταν η Λιντς!

= Η Λιντς έχει δημιουργήσει 116 ευκαιρίες εφέτος. Έξι περισσότερες από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκονται μαζί στη 2η θέση.

=Ο Κάλβιν Φίλιπς έχει κατά μέσο όρο, 6,9 μακρινές πάσες ακριβείας ανά παιχνίδι. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει περισσότερες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.