Γκολ…φαντάσματα που άλλαξαν την ιστορία (vids)

Πόσο μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας ένα γκολ; Από το 1966 μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλά γκολ που μπήκαν και δεν μέτρησαν όμως ας δούμε τα πέντε που άλλαξαν την ροή της ιστορίας!  

1 Τζεφ Χερστ

Η μοναδική κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αγγλία, ήρθε με ένα γκολ…φάντασμα! Το 1966, το “αστέρι” της Αγγλίας, ο Τζεφ Χερστ, πέτυχε γκολ που ακόμη και σήμερα πολλοί εικάζουν αν μπήκε η μπάλα ή όχι. VAR, το 1966 δεν υπήρχε και έτσι ο διαιτητής στο ματς κόντρα στη Δυτική Γερμανία έδειξε γκολ!  

Αυτό το γκολ ήταν καθοριστικό καθώς έδωσε στα “λιοντάρια” το προβάδισμα με 3-2 πριν πετύχουν ένα ακόμη για το τελικό 4-2. Άγγλοι αναλυτές αναφέρουν πως αυτό ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Αυτό το γκολ, ενίσχυσε την ιδέα τότε, πως ο αγγλικός τρόπος παιχνιδιού ήταν ο καλύτερος! Βραζιλία, Αργεντινή και Ολλανδία, την δεκαετία του 60, έπαιζαν πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, όμως η Αγγλία έδειξε πως το παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο, χωρίς θέαμα ήταν αυτό που έφερνε αποτελέσματα. Φυσικά αυτό πλέον έχει αλλάξει κατά πολύ.  

2  Το γκολ…φάντασμα του Λάμπαρντ!  

Ο Φράνκ Λάμπαρντ είναι η αλήθεια πως σκόραρε στο 38ο λεπτό, στην φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Γερμανία, ένα γκολ όμως που δεν μέτρησε ποτέ!   

Η μπάλα μετά το σουτ του Λάμπαρντ πέρασε τη γραμμή, ο διαιτητής δεν το είδε ποτέ! Η Αγγλία ήταν 2-1 πίσω στο σκορ με τα γκολ των Κλόζε και Ποντόλσκι ενώ είχε μειώσει ο Άπσον. Το ματς θα γίνονταν 2-2 όμως ο διαιτητής δεν το είδε!  

Αυτό το…παραλίγο γκολ, οδήγησε στην εύρεση του goal line technology, προπομπό δηλαδή του VAR! Αν η μπάλα περνούσε τη γραμμή, τότε στο ρολόι του διαιτητή, έδειχνε πως έχει μπει γκολ!  

Ένα γκολ δηλαδή που δεν μπήκε και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το σημερινό…VAR!  

3  Λούις Γκαρσία 

Το 2005, ο Λούις Γκαρσία, ίσως να πέτυχε ένα γκολ…φάντασμα. 

Στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι, μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Λούις Γκαρσία έκανε το πλασέ και η μπάλα ίσως πέρασε τη γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε γκολ το ματς τελείωσε 1-0 και η Λίβερπουλ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο τελικά κατέκτησε μετά από φοβερό ματς κόντρα στη Μίλαν.  

Ο Μουρίνιο το χαρακτήρισε…γκολ φάντασμα!  

4 Μουντάρι  

Ακόμη και σήμερα, πολλοί φίλοι της Μίλαν, αναφέρονται σε αυτό το γκολ και κατά πόσο επηρέασε το μέλλον της ομάδας τους. Ο λόγος για το γκολ του Μουντάρι που ΔΕΝ μέτρησε, σε ματς κόντρα στη Γιουβέντους. Η Μίλαν είχε προηγηθεί με το Νοτσερίνο και ο Μουντάρι νίκησε τον Μπουφόν ο οποίος έβγαλε τη μπάλα μέσα από το τέρμα. Ο διαιτητής δεν το είδε ποτέ, δεν θεώρησε πως η μπάλα είχε περάσει και έκτοτε η Μίλαν δεν έχει κερδίσει τον τίτλο!  

5 το γκολ των 300 εκατομμυρίων δολαρίων 

Η Σέφιλντ πέτυχε γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα, ένα γκολ που ποτέ δεν μέτρησε παρά τη χρήση του VAR! Παρά το γεγονός πως η μπάλα είχε περάσει και ήταν ξεκάθαρο από κάθε replay, το ρολόι του διαιτητή δεν χτύπησε και έτσι το γκολ δεν μέτρησε! Το ματς τελείωσε ισόπαλο και η Βίλα έμεινε στην κατηγορία με τα έσοδα της να υπολογίζονται από τους ειδικούς κοντά στα 300 εκατομμύρια δολάρια.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.