Ποτσετίνο: Το “άστρο” του σβήνει 

 Το όνομα του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι συνέχεια στη πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας αρκετών ποδοσφαιρικών ομάδων, ωστόσο καμία δεν προχωράει στην απόκτηση του. 

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απολύθηκε από τη διοίκηση της Τότεναμ τον περασμένο Νοέμβριο. Έχουν περάσει εννέα μήνες από την αιφνιδιαστική απόφαση του αγγλικού συλλόγου και ο Αργεντινός τεχνικός, βρίσκεται ακόμα στην αναζήτηση του επόμενου προορισμού του. Οι ιθύνοντες του κλαμπ προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση, λόγω της κακής αγωνιστικής εικόνας της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Όταν ανέλαβε τα ηνία της Τότεναμ τον Μάιο του 2014, κανείς δε φανταζόταν την εξέλιξη που θα είχε η ομάδα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κατάφερε να εδραιωθεί στις πρώτες τρεις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η καλύτερη στιγμή στη θητεία του ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί τα “σπιρούνια” να έχασαν τον τίτλο της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τη Λίβερπουλ με 2-0, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στο τελευταίο στάδιο. 

Βέβαια το περίεργο με την περίπτωση του Ποτσετίνο είναι ότι βρίσκεται ως πρώτη επιλογή αρκετών μεγάλων κλαμπ και στο τέλος αναλαμβάνει κάποιος άλλος την ηγεσία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Γιουβέντους, αλλά και η Μπαρτσελόνα. Τα δημοσιεύματα στην Ιταλία είχαν τον τεχνικό ως μοναδική επιλογή  για τον πάγκο της “μεγάλης κυρίας”, ωστόσο η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε τελικά τον Αντρέα Πίρλο. 

Μετά ακολούθησαν οι “μπλαουγκράνα”, το απογοητευτικό 8-2 από τη Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έστειλε τον Κίκε Σετιέν στο ταμείο ανεργίας. Με τον Αργεντινό κόουτς να αποτελεί πρώτη επιλογή για τους Ισπανούς. Εξάλλου δεν είναι η μοναδική φορά που το όνομα του συνδέθηκε με την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Όταν οι “κυανέρυθροι” είχαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως “μαέστρο”, τα δημοσιεύματα για την μετακίνηση του από την Αγγλία στην Ιβηρική χερσόνησο ήταν πολλά. Εν τέλη και σ’ αυτή την περίπτωση τη θέση ανέλαβε κάποιος άλλος και πιο συγκεκριμένα, ο Ρόναλντ Κούμαν.

Στο νησί υπάρχει έντονη φημολογία ότι αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Μάντσεστερ Σίτι θα ανάψει το πράσινο φως στον Ποτσετίνο. Η διοίκηση των “πολιτών” θέλουν να υπογράψουν  μια νέα συμφωνία με τον Ισπανό. Το συμβόλαιο του Γκουαρδιόλα ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι της ομάδας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση του. Ο μόνος λόγος για να αποχωρήσει ο 49χρονος από το Μάντσεστερ θα είναι για να αναζητήσει μια νέα ποδοσφαιρική πρόκληση.

 Αλλά ακόμα και αν αποχωρήσει ο Πεπ, θα καταφέρει ο Ποτσετίνο να αναλάβει την πάγκο του συλλόγου; 

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να βρει μια άδεια θέση σε κάποιο από τους συλλόγους που ανήκουν στην ελιτ της Ευρώπης. Οι περισσότερες ομάδες έχουν καλύψει τα κενά τους ή είναι “ερωτευμένες” με τους προπονητές που ήδη έχουν. Πάντως ο Ποτσετίνο πρέπει να δράσει σύντομα και να βρει τον επόμενο του σταθμό, γιατί όσο περνάει ο καιρός η λάμψη του ονόματος του σβήνει. Με αποτέλεσμα να χάσει την αξία που επάξια κέρδισε και να γίνει σαν τον Άλαν Κέρμπίσλι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.