Γκάρεθ Μπέιλ: Το ενδιαφέρον του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε μία ξεχασμένη ιστορία 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ βρέθηκε για πρώτη φορά στο ραντάρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα της καριέρας του με τη Σαουθάμπτον.

Ίσως μάλιστα να είχε καταλήξει εκεί και όχι στην Τότεναμ, αν είχε αυξήσει την προσφορά του ο Άλεξ Φέργκιουσον. Ένας πρώην προπονητής του Γκάρεθ Μπέιλ αποκάλυψε πώς ο Σκωτσέζος τεχνικός έκανε μια αποτυχημένη προσφορά για τον παίκτη, όταν ήταν πολύ νέος.

Ο Τζορτζ Μπάρλεϊ ήταν προπονητής στη Σαουθάμπτον από το 2005-08 και βοήθησε τον Μπέιλ να πραγματοποιήσει νωρίς το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουαλίας. Ο Μπέιλ έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που έπαιξε για τη Σαουθάμπτον, μετά τον Θίο Γουάλκοτ, σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Έκανε μια καλή αρχή στην καριέρα του στην αριστερή πλευρά της άμυνας των «Αγίων» και η απόδοση του, ώθησε τον Φέργκι να κάνει μια προσφορά για την απόκτηση του νεαρού. 

«Ήταν σαν ακραίος επιθετικός που έπαιζε σαν full-back», υπενθύμισε ο Μπάρλεϊ στο «The Athletic».  Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφερόταν γι ‘αυτόν. Θυμάμαι ότι πήγα σε ένα ξενοδοχείο και μίλησα με τον Σερ Άλεξ και τον διευθύνοντα σύμβουλό του.

Είχαμε ήδη πουλήσει τον Θίο Γουόλκοτ για 12 εκατομμύρια λίρες στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2006 και πρόσφεραν τρία ή τέσσερα εκατομμύρια οπότε είπαμε «όχι». Νομίζω ότι ανησυχούσαν λίγο για την αμυντική ικανότητα στο παιχνίδι του, τομέας που εργαζόμασταν για τη βελτίωση του, αλλά θα μπορούσε να το χειριστεί αυτό».

Ο Μπέιλ φυσικά κατέληξε στην Τότεναμ το 2007, καθώς η Σαουθάμπτον δέχτηκε την προσφορά των  5,6 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θα αυξανόταν στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ, βάσει των εμφανίσεων του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.