Κάποιοι πέτυχαν και πανηγύρισαν τίτλους, άλλοι δεν προσαρμόστηκαν ποτέ, κάποιοι πήγαν για την εμπειρία, άλλοι απλά δεν ”ακούμπησαν”. Ο Αντρέι Αρσάβιν προσγειώθηκε στο Λονδίνο από την Αγία Πετρούπολη τελευταίες μέρες πριν κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών. Πήρε την φανέλα που φορούσε ο Σολ Κάμπελ με το νούμερο 23. Στο νησί δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί και έμεινε από το 2008 και αποχώρησε στα μέσα της σεζόν 2012-2013 επιστρέφοντας στη Ρωσία και την αγαπημένη του Ζενίτ. Αγωνίστηκε σε 144 παιχνίδια και πέτυχε 31 γκολ.
Στον αγώνα που άφησε το στίγμα του ήταν κόντρα στη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (4-4). Ο Ρώσος πέτυχε όλα τα γκολ των κανονιέρηδων και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει τέσσερις φορές στο Άνφιλντ από το 1946. Οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει την καριέρα που θα ήθελε, όπως και η Άρσεναλ που περίμενε πολλά περισσότερα. Οι αφίξεις του Τσάμπερλεϊν και του Ζερβίνιο έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του Αρσάβιν που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αποχώρησε χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές του..
Ο Ρώσος με τις περισσότερες συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Αντρέι Καντσέλσκις φόρεσε τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι και Σαουθάμπτον. Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει σε ντέρμπι του Μάντσεστερ και της Γκλασκώβης, καθώς πριν δοθεί δανεικός στη Σίτι, φόρεσε την φανέλα της Ρέιντζερς στη Σκωτία και σκόραρε απέναντι στη Σέλτικ. Φόρεσε την φανέλα της Γιουνάιτεντ από το 1991 έως το 1995 και βοήθησε την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον να κερδίσει τους πρώτους τίτλους στην νέα Πρέμιερ Λιγκ. Μέτρησε 145 εμφανίσεις και πέτυχε 48 γκολ στο Όλντ Τράφορντ, κέρδισε δύο πρωταθλήματα και αποχώρησε καθώς δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Φέργκιουσον.
Μόλις μπήκε στην ομάδα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Sir Alex τον πούλησε στην Έβερτον με τον Τζόι Ρόιλ να πραγματοποιεί μια σπουδαία μεταγραφή για τον σύλλογο του Μέρσεσαϊντ. Δύο χρόνια δεν έβγαλε στο Λίβερπουλ και δόθηκε στη Φιορεντίνα. Επέστρεψε στη Βρετανία για να φορέσει την φανέλα της Ρέιντζερς, δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι και η τελευταία φανέλα που φόρεσε στο νησί ήτα της Σαουθάμπτον.
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε αναλάβει τα ηνία στην προεδρία της Τσέλσι και έφερε τον συμπατριώτη του Αλεξέι Σμέρτιν για να παίξει υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός τον έστειλε δανεικό στην Πόρτσμουθ όπου εντυπωσίασε και επέστρεψε στο Λονδίνο. Η αλλαγή σκυτάλης στον Ζοσέ Μουρίνιο δεν άλλαξε την κατάσταση με τον Σμέρτιν να έχει μεγάλο ανταγωνισμό στο κέντρο της ομάδας (Λάμπαρντ, Τιάγκο, Μακελελέ, Πάρκερ).
Πρωτάθλημα πανηγύρισε, αλλά δεν είχε μεγάλο ρόλο συμμετοχής παίζοντας μόλις σε 16 παιχνίδια. Πέτυχε μόλις ένα γκολ στην Ευρώπη και δόθηκε δανεικός στην Τσάρλτον. Την καριέρα του έκλεισε στο Λονδίνο αλλά με την φανέλα της Φούλαμ. Ο Ρόι Χόντσον δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες και τον αποδέσμευσε με αποτέλεσμα να κρεμάσει τα παπούτσια του το 2008 στο Κρέιβεν Κότατζ.
Ένα ακόμα Ρώσος που πανηγύρισε πρωτάθλημα ήταν ο Γιούρι Ζιρκόφ. Η Λονδρέζοι έδωσαν 18 εκατομμύρια και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Ρώσου ποδοσφαιριστή στην ιστορία υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Έπαιξε δύο σεζόν στις οποίες ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά κατέκτησε νταμπλ στην παρθενική του σεζόν υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο.
Πέρασαν και άλλοι από εκεί…Ντίνιαρ Μπιλιαλέντινοφ (Έβερτον), Ρόμαν Παβλιτσένκο (Τότεναμ), Πάβελ Πογκρέμπνιακ (Φούλαμ, Ρέντινγκ) που όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά και να δικαιολογήσουν τις προσδοκίες και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους.