Πρόταση της Γουλβς για κατάργηση του VAR

Πολύ σημαντική εξέλιξη στο κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Γουλβς έκανε πρόταση για την κατάργηση του VAR από την νέα σεζόν. Οι σύλλογοι της Premier League θα ψηφίσουν για να κρατήσουν το σύστημα βοήθειας της διαιτησίας.

Όπως μεταφέρουν τα αγγλικά Μέσα, η πρόταση της Γουλβς θα συζητηθεί σε συνάντηση με τους μετόχους στις 6 Ιουνίου. Η Premier league είναι κάθετη αντίθετη σε αυτή την πρόταση, καθώς θεωρούν ότι η κατάργηση του VAR θα υπονομεύσει την φήμη του πρωταθλήματος ως το καλύτερο στον κόσμο. Αλλά αναγνωρίζουν το δικαίωμα του συλλόγου να το προτείνουν.

Για να περάσει η αλλαγή, πρέπει να ψηφίσουν θετικά τα 2/3 των υπόλοιπων ομάδων, ήτοι 13 στους 19 συλλόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γουλβς:

«Η Γούλβς υπέβαλε επίσημα αίτημα στην Premier League για να προκαλέσει ψηφοφορία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του πρωταθλήματος τον Ιούνιο, σχετικά με την κατάργηση του VAR από την έναρξη της σεζόν 2024/25. Η εισαγωγή του VAR το 2019/20 ήταν μια απόφαση που πάρθηκε καλή τη πίστη και με το καλύτερο συμφέρον του ποδοσφαίρου και της Premier League. Ωστόσο, έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες ανεπιθύμητες αρνητικές συνέπειες που βλάπτουν τη σχέση μεταξύ φιλάθλων και ποδοσφαίρου και υπονομεύουν την αξία της επωνυμίας της Premier League, οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Επίδραση στους πανηγυρισμούς γκολ και το αυθόρμητο πάθος που κάνει το ποδόσφαιρο ξεχωριστό.

• Απογοήτευση και σύγχυση μέσα στα γήπεδα λόγω χρονοβόρων ελέγχων VAR και κακής επικοινωνίας.

•Πιο εχθρική ατμόσφαιρα με διαμαρτυρίες, γιουχάρισμα του ύμνου της Premier League και φωνές κατά του VAR.

• Υπέρβαση του αρχικού σκοπού του VAR να διορθώσει ξεκάθαρα και προφανή λάθη, υπεραναλύοντας πλέον υποκειμενικές αποφάσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τη ρευστότητα και την ακεραιότητα του παιχνιδιού.

• Μειωμένη ευθύνη των αξιωματούχων εντός γηπέδου, λόγω του διχτυού ασφαλείας του VAR, που οδηγεί σε διάβρωση της εξουσίας στον αγωνιστικό χώρο.

• Συνεχίζονται τα λάθη παρά το VAR, με τους υποστηρικτές να μην μπορούν να αποδεχθούν το ανθρώπινο λάθος μετά από πολλές προβολές και επαναλήψεις, βλάπτοντας την εμπιστοσύνη στα πρότυπα διαιτησίας.

• Διατάραξη του γρήγορου ρυθμού της Premier League με μακροχρόνιους ελέγχους VAR και περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα οι αγώνες να διαρκούν υπερβολικά.

• Η συνεχής συζήτηση σχετικά με τις αποφάσεις του VAR συχνά επισκιάζει τον ίδιο τον αγώνα και αμαυρώνει τη φήμη του πρωταθλήματος.

• Διάβρωση της εμπιστοσύνης και της φήμης, με το VAR να τροφοδοτεί εντελώς ανούσιους ισχυρισμούς για διαφθορά.

Η απόφαση να κατατεθεί το αίτημα ήρθε μετά από προσεκτική εξέταση και με απόλυτο σεβασμό για την Premier League, την PGMOL και τους συναγωνιστές μας. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη – όλοι απλώς αναζητούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο – και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν εργαστεί σκληρά για να προσπαθήσουν να κάνουν την εισαγωγή πρόσθετης τεχνολογίας με επιτυχία.

Ωστόσο, μετά από πέντε σεζόν VAR στην Premier League, ήρθε η ώρα για μια εποικοδομητική και κριτική συζήτηση για το μέλλον της. Η θέση μας είναι ότι το τίμημα που πληρώνουμε για μια μικρή αύξηση στην ακρίβεια έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του παιχνιδιού μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να το αφαιρέσουμε από τη σεζόν 2024/25 και μετά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.