Λίβερπουλ: Η παράδοση του Κλοπ στο «Ολντ Τράφορντ»

Η Λίβερπουλ φιλοξενείται σήμερα (07/04, 17:30) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Η παράδοση του Κλοπ στο «Ολντ Τράφορντ» δεν είναι ακριβώς με το… μέρος του Γερμανού τεχνικού. Με δέκα «επισκέψεις» στην «κόκκινη» μεριά του Μάντσεστερ, μετράει μόλις δύο νίκες, ενώ έχει από τέσσερις ήττες και ισοπαλίες. Ο 56χρονος προπονητής έχει αναμετρηθεί συνολικά 20 φορές με τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχουν όμως τρεις αγγλικές ομάδες που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές. Αυτές είναι οι Άρσεναλ (28), Μάντσετσερ Σίτι (27) και Τσέλσι (24).

Η Λίβερπουλ έχει ηττηθεί στα τρία από τα πέντε τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια με τους «κόκκινους διαβόλους». Τελευταία αναμέτρηση, για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και η ήττα για τους «ρεντς» με 4-3 στην παράταση. Οι ήττες της Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» ωστόσο δεν είναι μεγάλες σε έκταση, σε αντίθεση με τις φορές που έχει φύγει με το «διπλό».

Η πρώτη της νίκη, τη σεζόν 2020/21 με 4-2 και σκόρερ τους Ζότα, Φιρμίνο (δις) και Σαλάχ στον επίλογο. Ακόμη πιο «εκωφαντική» νίκη όμως, αυτή της επόμενης σεζόν με 5-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Σαλάχ που πέτυχε χατ-τρικ, τελειώνοντας ότι άρχισαν Κεϊτά και Ζότα στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης. Η πιο σημαντική ισοπαλία, τη χρονιά 2015/16 για τη φάση των «16» του UEFA Europa League. Η ομάδα του Κλοπ απέφυγε την ήττα και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Σήμερα (07/04) θα είναι η τελευταία φορά που ο Κλοπ θα καθίσει αντίπαλος της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» ως προπονητής της Λίβερπουλ. Η ανάμνηση που θέλει να αποτυπώσει είναι σίγουρα θετική, παρά τους αριθμούς και την παράδοση που ακολουθεί την ομάδα του στο συγκεκριμένο γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.