Νιούκαστλ – Έβερτον 1-1: Ηρωικός πόντος για τα «ζαχαρωτά» (highlights)

Η Έβερτον βρέθηκε πίσω στην έδρα της Νιούκαστλ, αλλά πήρε πολύτιμο πόντο στη μάχη της παραμονής.

Οι «καρακάξες», έμειναν αήττητες δεύτερο σερί ματς Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής από την έκτη θέση, παρά το ότι προηγήθηκαν.

Τα «ζαχαρωτά», έμειναν μεν 13 ματς χωρίς νίκη – αρνητικό ρεκόρ τους για την Πρέμιερ Λιγκ – αλλά έφυγαν από το Νιούκαστλ ευχαριστημένοι, με το αποτέλεσμα και την αντίδρασή τους.

Η Νιούκαστλ ξεκίνησε το ματς με καλή ευκαιρία του Μπαρνς, η Έβερτον, απάντησε με φάσεις των Ντουκουρέ και Ταρκόφσκι στο δεκάλεπτο.

Στο 15′, όμως, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μπαρνς, από αριστερά με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Ίσακ, αυτός απέφυγε Μπράνθγουεϊτ και Ταρκόφσκι, για να σκοράρει με έξοχο τελείωμα, σκοράροντας σε τέταρτο σερί ματς, αλλά και σε πέμπτη σερί συμμετοχή του σε εντός έδρας παιχνίδι.

Ο Μέρφι, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0 πριν το ημίχρονο, όμως η Έβερτον είχε σε καλή μέρα τον Πίκφορντ.

Στο β’, η Νιούκαστλ πλησίασε το 2-0 στο 49′, όταν μετά από κόρνερ, ο Ταρκόφσκι άθελά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Πίκφορντ.

Στο 59′, έγινε η φάση που ουσιαστικά σημάδεψε το ματς, με την Νιούκαστλ να σκοράρει με τον Μπερν, αλλά το ματς να ακυρώνεται για οφσάιντ του Ίσακ, που είχε κάνει την τελική πάσα.

Η Έβερτον, έμεινε στο ματς, ο Σον Ντάις έκανε επιθετικογενείς αλλαγές και μία από αυτές, ο Γκάρνερ, στο 66′ είχε δοκάρι για το 1-1.

Η Νιούκαστλ, θα μπορούσε και πάλι να το καθαρίσει με φάσεις των Ίσακ και Μπαρνς, αλλά ο Μικολένκο έσωσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του πρώτου από τα τρία μέτρα, στο 67ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι, επέμεναν και προς το τέλος, ο Ντάμετ σε μία σέντρα, κράτησε από τη φανέλα και πέταξε κάτω τον Γιανγκ μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής Χάρινγκτον, είδε το replay, καταλόγισε το πέναλτι και στο 88′ ο Κάλβερτ – Λιούιν, που είχε μπει και αυτός ως αλλαγή, σκόραρε παρά την προσπάθεια του Ντούμπραβκα, για να κάνει το 1-1, με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο!

Νιούκαστλ (Χάου): Ντούμπραβκα – Κραφτ, Σερ, Μπερν, Χολ (79′ Ντάμετ)- Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Άντερσον (71′ Άντερσον) – Μέρφι, Ίσακ, Μπαρνς.
Έβερτον (Ντάις): Πίκφορντ – Γκόντφρι (90′ Κόουλμαν) – Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο – Γιανγκ, Γκέι (82′ Τσερμίτι), Ονανά (61′ Γκάρνερ), ΜακΝιλ – Ντουκουρέ (60′ Γκόμες) – Μπέτο (61′ Κάλβερτ – Λιούιν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.