Λέστερ: Ξεκινάει νομικές διαδικασίες κατά της Premier League

Μετά την παραπομπή της για φερόμενες οικονομικές παραβιάσεις.

Η Λέστερ έχει εκδώσει νομικές διαδικασίες κατά της Premier League και της Αγγλικής Φούτμπολ Λιγκ (EFL) αφού παραπέμφθηκε σε επιτροπή για φερόμενες παραβιάσεις των κανονισμών κερδοφορίας και βιωσιμότητας.

Η Λέστερ, η οποία υποβιβάστηκε στην Championship την περασμένη σεζόν, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αφαίρεση βαθμών αφού η Premier League την παρέπεμψε σε ανεξάρτητη επιτροπή την Πέμπτη. Η Premier League είπε ότι η Λέστερ απέτυχε να υποβάλει τους ελεγμένους οικονομικούς της λογαριασμούς, με τον σύλλογο να λέει ότι ήταν «έκπληκτος και απογοητευμένος» από την απόφαση καθώς δεν ήταν πλέον στην EPL.

«Η Λέστερ Σίτι αναγκάστηκε σήμερα να εκδώσει δύο επείγουσες νομικές διαδικασίες κατά της Premier League και της EFL», ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή. “Η LCFC θα επιδιώξει κάθε μία από αυτές τις διαδικασίες να καθορίζεται από μια κατάλληλη και πλήρως ανεξάρτητη νομική επιτροπή.” Η Λέστερ είπε επίσης ότι η EFL είχε εκδώσει μια δημόσια ειδοποίηση ότι είχαν τεθεί σε εμπάργκο εγγραφής σύμφωνα με τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR).

«Η EFL γνωρίζει ότι η Λέστερ αμφισβήτησε το δικαίωμα της EFL να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό, ο οποίος είναι τόσο περιοριστικός όσο και πρόωρος, με περισσότερο από το ένα τέταρτο της περιόδου αναφοράς του συλλόγου 2023-24 να απομένει».

Η Λέστερ είχε καταγράψει ζημιά ρεκόρ συλλόγου 92,5 εκατομμυρίων λιρών (116,53 εκατομμυρίων δολαρίων) για τη σεζόν 2021-22, ενώ είχε σημείωσε ζημιά προ φόρων 33,1 εκατομμυρίων λιρών το προηγούμενο έτος. Οι σύλλογοι της Premier League επιτρέπεται να χάσουν 105 εκατομμύρια λίρες σε διάστημα τριών σεζόν. Η Λέστερ δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τους λογαριασμούς της για την τελευταία σεζόν.

Εάν κριθεί ένοχη, η Λέστερ μπορεί να γίνει η τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει αφαίρεση βαθμών για παραβίαση των κανόνων δαπανών της Premier League μετά την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.