Eλβετία: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον παλαίμαχο Ελβετό αμυντικό, Κέι Φόζερ.

Ο 37χρονος, ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκρασχόπερς – όπου αρχικά τον παρομοίαζαν με τον Φίλιπ Λαμ -, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Βασιλεία, Φούλαμ, Ζιόν, Ζυρίχη και Σάρλοτ Ιντιπέντενς.

Ο Φόζερ, μιλώντας στην Blick, τόνισε ότι δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που όλοι προέβλεπαν γι’ αυτόν, καθώς πάλευε με τη σχιζοφρένεια σε όλη του τη ζωή.

Αναφερόμενος στα πρώτα βήματα της καριέρας του, στη Γκρασχόπερς, με προπονητή τον Βούλγαρο, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, ο παλαίμαχος είπε:

«Για πάρα πολύ καιρό έπρεπε να κρύβω πράγματα που είναι μέρος του εαυτού μου – τους φόβους και τις ψυχώσεις μου. Η ζωή μου είναι απλώς ένα δράμα.

Το περιβάλλον μου ήταν απίστευτα δύσκολο. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός, η μητέρα μου ήταν μανιοκαταθλιπτική και εγώ ήμουν σχιζοφρενής. Στον παράλληλο κόσμο μου, στον οποίο βουτούσα ξανά και ξανά, είχα έναν φίλο που μου έμοιαζε ακριβώς. Γελούσαμε και παίζαμε μαζί στον κήπο και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον όταν ήμασταν άρρωστοι. Αν έπρεπε να το είχα πει στον Μπαλάκοφ; Αυτό ήταν αδιανόητο εκείνη την εποχή».

Παρά τα προβλήματά του, ο Φόζερ κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει μεταγραφή στη Βασιλεία, όπου κατέκτησε πρωταθλήματα και έπαιξε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League. Αυτό, του έδωσε το εισιτήριο για την Αγγλία και τη Φούλαμ το 2014, όμως η μετακόμιση στο Λονδίνο αποδείχτηκε καταστροφική επιλογή:

«Όταν ήμουν στη Βασιλεία είχα συχνά δύσκολα διαστήματα και έπινα πάρα πολύ μερικές φορές.

Αλλά η Φούλαμ μετατράπηκε σε ένα ταξίδι τρόμου για μένα. Πριν καν πάω στο Λονδίνο, σε διακοπές στην Ίμπιζα με άλλους παίκτες της Βασιλείας, έχασα τον έλεγχο της πραγματικότητας. Ήμασταν σε ένα γιοτ. Απάτησα την τότε κοπέλα μου, με παράτησε επί τόπου και έπεσα σε βαριά κατάθλιψη.

Στη συνέχεια, δεν μπόρεσα να καθιερωθώ στη Φούλαμ και έκανα μεγάλο λάθος που πήγα εκεί.

Έβγαζα απίστευτα λεφτά, αλλά ζούσα σε μια μεγάλη ξένη πόλη, ένιωθα μεγάλη μοναξιά.

Όταν η μητέρα μου ήρθε να με επισκεφτεί στο Λονδίνο για μερικές εβδομάδες, περνούσα χρόνο μαζί της, λέγοντας στη Φούλαμ ψέματα ότι τραυματίστηκα. Υπήρχε δυσαρέσκεια από τον σύλλογο απέναντί ​​μου.

Όμως η μητέρα μου ήταν πιο σημαντική για μένα από το ποδόσφαιρο.

Σύντομα μετά πέθανε από καρκίνο και ένα μέρος του εαυτού μου πέθανε μαζί της.

Με λίγα λόγια: η κατάστασή μου ήταν ανησυχητική. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης παρασύρθηκα να δοκιμάσω κοκαΐνη και εκεί εκτέθηκα.

Οι ποσότητες που αποκαλύφθηκαν στο τεστ ήταν τόσο μικρές που δεν μπορούσε να αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι είχα πάρει πράγματι κοκαΐνη.

Έπρεπε να πολεμήσω την υπόθεση, αλλά οι νομικοί μου λογαριασμοί έφτασαν σχεδόν τις 100.000 λίρες.

Στο τέλος λύσαμε το συμβόλαιο. Πέρασα από κάθε λογής πράγματα, έμαθα αγγλικά, αλλά το να μείνω στο Λονδίνο ήταν τρομερό για μένα. Αν μπορούσα να επιστρέψω ξανά, δεν θα επαναλάμβανα αυτή την κίνηση, θα έπρεπε να είχα μείνει στη Βασιλεία».

Ο Φόζερ, πλέον εργάζεται ως αναλυτής στην τηλεόραση, αλλά συνεχίζει να παλεύει με τους «δαίμονές» του και πρόσφατα νοσηλεύτηκε, ξυρίζοντας μάλιστα το κεφάλι του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά των γιατρών!

«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στην ψυχολογία που είναι εντελώς λάθος. Εντάξει, είμαι σχιζοφρενής, αλλά δεν είναι ασθένεια για μένα. Αυτή είναι μια πτυχή της ύπαρξής μου, ένα κομμάτι της ζωής με το οποίο προσπαθώ να συμφιλιωθώ», κατέληξε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.