Aγγλία: Τα Χριστούγεννα και η μάχη της παραμονής

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε Χριστούγεννα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία;

Η Άρσεναλ κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ φέτος, με ό, τι κι αν σημαίνει αυτό για τις ελπίδες της να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τι γίνεται όμως στην ουρά και ιδιαίτερα στην περίπτωση της τελευταίας, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ;

Οι «λεπίδες», παρά το γεγονός ότι έχουν πάρει τέσσερις πόντους μετά την επιστροφή του Κρις Ουάιλντερ στον πάγκο, είναι ακόμα τελευταίες στην κατηγορία, με μόλις 9 βαθμούς σε 18 αγώνες. Δύο περισσότερους έχει η Μπέρνλι, ενώ στους 12 -με ματς λιγότερο – είναι η Λούτον.

Οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν πέρσι από την Τσάμπιονσιπ, είναι έτσι στην επικίνδυνη ζώνη της κατηγορίας. Πόσο πιθανό είναι να επιβιώσουν στο τέλος της σεζόν;

Για την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, καθώς στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ (από το 1992-93), μόνο τέσσερις ομάδες που ήταν τελευταίες τα Χριστούγεννα, κατάφεραν τελικά να σωθούν.

Αυτές ήταν οι Γουέστ Μπρομ. (2004-05), Σάντερλαντ (2013-14), Λέστερ (2014-15), μία χρονιά πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα!) και η περσινή Γουλβς.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έχει πλέον μόνο 13% πιθανότητες να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα πάντα με την προϊστορία.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες της ουράς, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, παρά το γεγονός ότι οι «λεπίδες», η Μπέρνλι και η Λούτον δεν δείχνουν ιδιαίτερα αντγωνιστικές.

Κι αυτό γιατί μόλις τρεις φορές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, η τριάδα της ουράς τα Χριστούγεννα, ήταν ίδια και στο τέλος της σεζόν.

Αυτό έγινε το 2001-02 (Ντέρμπι, Λέστερ, Ίπσουιτς), το 2012-13 (Γουίγκαν, ΚΠΡ, Ρέντινγκ) και το 2020-21 (Φούλαμ, Γουέστ Μπρομ., Σέφιλντ Γιουν.).

Ακόμα και ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από τη 10η θέση, δεν μπορούν να εφησυχάσουν.

Αν το κάνουν, μπορεί να την πατήσουν όπως η Νόριτς του 199495, που ήταν έβδομη τα Χριστούγεννα αλλά υποβιβάστηκε, ή η Μπλάκπουλ του 2010-11, που έκανε άνετα γιορτές ως 10η της βαθμολογίας, αλλά στο τέλος της σεζόν κατέληξε στην Τσάμπιονσιπ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.