Νορβηγία: Βουλευτές εναντίον πατέρα Χάαλαντ!

Γιατί μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου επιτίθενται στον Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ.

O 50χρονος Νορβηγός, πρώην παίκτης της Νότιγχαμ, της Λιντς και της Μάντσεστερ Σίτι, καμαρώνει τα κατορθώματα του γιού του Έρλινγκ, εδώ και μερικά χρόνια, με τον πιο «φονικό» στράικερ φέτος στην Ευρώπη να διεκδικεί το «τρεμπλ» με τους «γαλάζιους».

Ωστόσο στην πατρίδα του είναι στο στόχαστρο των πολιτικών τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωσή του ότι μετακομίζει στην Ελβετία για φορολογικούς λόγους.

Ο πατέρας Χάαλαντ, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας επένδυσε τα χρήματά του σε ακίνητα, ενώ εκπροσωπεί και τον γιο του, με φήμες να αναφέρουν ότι ο ίδιος εισέπραξε 20 εκατ. ευρώ, για τη μεταγραφή του από τη Ντόρτμουντ στη Σίτι.

Πλέον, ο …μεγάλος Χάαλαντ είναι μέλος της κοινότητας του Άντερματ στην Ελβετία, περιοχή στην οποία θα πληρώνει σημαντικά λιγότερους φόρους σε σχέση με τη Νορβηγία.

Η κίνησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές!

«Η Νορβηγία έδωσε τα πάντα σε αυτόν και τον γιο του. Χάρη στο νορβηγικό αθλητικό κίνημα, κατάφεραν να εκπαιδευτούν και τώρα τρέχει μακριά για να αποφύγει τη φορολογία. Είναι ένα χαστούκι, όταν η ανταμοιβή μας μετά από τις προσπάθειες χρόνων είναι η μετακόμισή του σε έναν φορολογικό παράδεισο», ανέφερε στην Dagbladet η Άγκνες Βίλιουγκρέιν, του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Μαρί Μαρτίνουσεν του αριστερού κόμματος Rodt τόνισε: «Ένας εκατομμυριούχος του ποδοσφαίρου αποφεύγει τη φορολόγηση, την ώρα που πολλά παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν τον αθλητισμό γιατί δεν έχουν τα χρήματα. Αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο. Θα έπρεπε να συνεισφέρει στην κοινότητα, ως ”ευχαριστώ” με τους φόρους του».

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, η …μετανάστευση Χάαλαντ -που δεν είναι η μοναδική για τους ίδιους λόγους τα τελευταία χρόνια-, μπορεί να προκαλέσει τροποποιήσεις στους νόμους, έτσι ώστε όποιος θέλει να γίνει κάτοικος Ελβετίας, να πληρώνει και έναν σημαντικό «φόρο μετανάστευσης»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.