Τσέλσι: Τα λεφτά δεν φέρνουν την… άνοιξη (vid)

Λεφτά, λεφτά και ξανά... λεφτά. Όμως αυτά δεν φέρνουν απαραίτητα επιτυχίες, ακόμη και στο μοντέρνο ποδόσφαιρο! Τρανό παράδειγμα η Τσέλσι, η οποία τερμάτισε 12η με 44 βαθμούς και μόλις 38 τέρματα ενεργητικό στη Premier League.

Η Τσέλσι ξόδεψε σε μεταγραφές πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ την φετινή αγωνιστική περίοδο, όμως τα λεφτά και οι μεταγραφές δεν εγγυώνται την επιτυχία. Οι «μπλε» του Λονδίνου το κατάλαβαν με τον σκληρό τρόπο, συγκεντρώνοντας μόλις 44 βαθμούς στη φετινή Premier League, επίδοση που γυρνά το κλαμπ 35 χρόνια πίσω! Ήταν η σεζόν 1987/88 όταν η Τσέλσι είχε υποβιβαστεί στη Championship συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς (18η). Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι «μπλε» υποβιβάστηκαν, αλλά και η τελευταία φορά που μάζεψαν λιγότερους από 45 βαθμούς.

Μέχρι φέτος, που γράφτηκε ιστορία για όλους του λάθος λόγους! Η Τσέλσι άρχισε την σεζόν με 6 νίκες στα πρώτα 11 ματς, αλλά η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική (μόλις 5 νίκες σε 27 ματς), με τα πρόσωπα στον πάγκο να αλλάζουν διαρκώς. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Τόμας Τούχελ στο «τιμόνι», προτού αναλάβει τον Σεπτέμβριο ο Γκράχαμ Πότερ και προτού έρθουν στη συνέχεια ως υπηρεσιακοί οι Μπρούνο Σαλτόρ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Κανείς δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της φετινής Τσέλσι, με την 12η θέση να σηματοδοτεί την επιστροφή στο δεύτερο μισό της Premier League για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1995/96. Παράλληλα τα μόλις 38 γκολ ενεργητικό στη Premier League, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ συλλόγου για μία σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι πρέπει να αλλάξει μοντέλο, να μην σκορπάει τα χρήματα της δεξιά και αριστερά ανούσια και να δώσει πίστωση χρόνου στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Χωρίς την Ευρώπη τη νέα σεζόν, οι «μπλε» έχουν μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά μέχρι τότε ας παρακολουθήσουμε τις φετινές καλές στιγμές της Τσέλσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.