Γουίλσον: Έβγαλε Champions League τη Νιουκάστλ μετά από μία εικοσαετία! (vid)

Αν κάποιος στο Νιουκάστλ έλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι η ομάδα της πόλης θα έβγαινε 4η στη Premier League και ότι ο 5ος σκόρερ του πρωταθλήματος θα ήταν ο Κάλουμ Γουίλσον θα τον περνούσαν για... τρελό. Να που έγινε όμως, για αυτό απολαύστε τα 18 τέρματα του διεθνή Άγγλου επιθετικού.

Σεζόν 2002-2003. Η Νιουκάστλ έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση, προκρίνεται στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Δέκα χρόνια αργότερα (2012) χρονολογείται η τελευταία παρουσία των «καρακάξων» σε όμιλο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η αναμονή όμως τελείωσε, και αυτό συνέβη με εμφατικό τρόπο.

Η Νιουκάστλ τερμάτισε 4η στη φετινή Premier League και θα παίξει στο Champions League την σεζόν 2023/2024 πράγμα που το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον επιθετικό της, Κάλουμ Γουίλσον. Ο 31χρόνος Άγγλος έβαλε 18 τέρματα σε 31 συμμετοχές, σκοράροντας με συχνότητα 1 γκολ κάθε 105 αγωνιστικά λεπτά.

Η επίδοση του Γουίλσον τον έφερε στη 5η θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας, πίσω μόνο από τους Έρλινγκ Χάαλαντ (36), Χάρι Κέιν (30), Ίβαν Τόνεϊ (20) και Μοχάμεντ Σαλάχ (19). Εκλεκτή… παρέα.

Ο Γουίλσον μπορεί να σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης τον Σεπτέμβριο. Ο Οκτώβριος ήταν εξαιρετικός με 4 τέρματα για τον Άγγλο στράικερ, όμως το φοβερό με την περίπτωση του Γουίλσον είναι το φινάλε που επιφύλασσε στο υποστηρικτικό κοινό της Νιουκάστλ. Ο Απρίλιος και ο Μάιος ήταν οι μήνες που η ομάδα πέτυχε τους στόχους της και ο Γουίλσον έβαλε 11 γκολ σε ένα δίμηνο, με αποκορύφωμα τα 8 τέρματα τον Απρίλιο, για να συμβάλλει τα μέγιστα στη τρομερή επιτυχία της ομάδας του.

Χατ-τρικ μπορεί να μην έβαλε φέτος, όμως σε πέντε παιχνίδια σκόραρε από δύο φορές, δείγμα της αυτοπεποίθησης του. Παίκτης που όταν έπιανε «φωτιά», ούτε η… πυροσβεστική δεν μπορούσε να σβήσει.

Καλή απόλαυση των 18 τερμάτων του!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.