Οι «χρυσοί» Χάαλαντ και Ντε Χέα (vid)

Το εφετινό εντυπωσιακό και άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Premier League, ανέδειξε δικαίως για άλλη μία φορά πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι των πολλών αστεριών, αλλά με τον Χάαλαντ να βάζει τη δική του «σφραγίδα» στον 5ο τίτλο στα τελευταία έξι χρόνια για τους «πολίτες».

H άλλη μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, μετά την 6η θέση στο περυσινό πρωτάθλημα, έδειξε σημάδια εμφανούς βελτίωσης υπό τον Ντε Χάγκ, τερματίζοντας στην 3η θέση, επιστρέφοντας στο Champions League μετά από απουσία ενός χρόνου. Στηρίχτηκε σε μεγάλο μέρος της περιόδου στον εκπληκτικό Ράσφορντ, αλλά πήρε πολύτιμες βοήθειες στα μετόπισθεν από τη σιγουριά που ενέπνεε, παρά τα κάποια λάθη του, ο Νταβίδ ντε Χέα. Ο Ισπανός κέρδισε το βραβείο «Golden Glove» για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2017/18. Ο 32χρονος ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, κρατώντας 17 φορές απαραβίαστη την εστία του.

Αφού κέρδισε το βραβείο, ο 32χρονος επαίνεσε όλη την ομάδα: «Το βραβείο δεν αφορά μόνο εμένα. Ήμασταν σταθεροί αυτή τη σεζόν».
Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επαίνεσε επίσης τον Ντε Χέα. «Αμυνόμαστε με 11, γι’ αυτό κρατήσαμε τόσες φορές απαραβίαστη την εστία μας. Φυσικά έχουμε έναν κορυφαίο τερματοφύλακα που μπορεί να αποσοβήσει το γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί ο αντίπαλος».

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, έκανε πάταγο στην πρώτη του σεζόν στην Premier League. Με το γκολ που πέτυχε στην τελευταία νίκη της ομάδας του με σκορ με 3-0 επί της Έβερτον, ο Νορβηγός έφτασε τον απίστευτο αριθμό των 36 γκολ στους πρώτους 33 αγώνες του πρωταθλήματος με τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας.

Το όριο των 35 τερμάτων που ξεπέρασε, όχι μόνο έθεσε ένα νέο ρεκόρ γκολ 38 αγώνων για τη σύγχρονη εποχή της Premier League, αλλά ξεπέρασε και το ρεκόρ των 42 αγώνων, αφήνοντας τον Χάαλαντ στην κορυφή, πάνω από όλους τους άλλους μεγάλους σκόρερ στη σύγχρονη ιστορία του πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 1993/94, ο Άντι Κόουλ της Νιούκαστλ, σημείωσε 34 γκολ, ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία σεζόν της Premier League, ένα ρεκόρ που κράτησε για σχεδόν 30 χρόνια. Είχε ισοφαριστεί στην επόμενη περίοδο, το 1994/95, από τον Άλαν Σίρερ των Μπλάκμπερν. Αλλά και τα δύο αυτά ρεκόρ επετεύχθησαν σε μια σεζόν 42 αγώνων.

Στις 30 Απριλίου 2023, με το πέναλτι του τρίτου λεπτού εναντίον της Φούλαμ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ισοφάρισε αυτό το ρεκόρ και στη συνέχεια το κατέρριψε κόντρα στη Γουέστ Χαμ την επόμενη αγωνιστική στις 3 Μαΐου, σημειώνοντας το τέρμα νούμερο 35 με πέντε παιχνίδια να απομένουν.

Ακόμη και οι αντίπαλοι ένιωσαν δέος για τα κατορθώματα του Νορβηγού άσου. «Σίγουρα αυτή τη στιγμή ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο», είχε πει ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ενόψει ενός αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι τον Οκτώβριο του 2022. «Το πρόβλημα είναι αν κλείσεις τον Χάαλαντ, με πάρα πολλούς παίκτες, τότε ανοίγεις κενά. για όλους τους άλλους παίκτες παγκόσμιας κλάσης, έτσι δεν θα γίνει η ζωή σου ευκολότερη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.