Οι σύλλογοι που ξόδεψαν τα περισσότερα τα τελευταία 5 χρόνια

Στην κορυφή η Τσέλσι με 1,2 δισ ευρώ!

Η Τσέλσι τελείωσε τη σεζόν της Premier League στη 12η θέση, μακριά από τις «ευρωπαϊκές» θέσεις και φυσικά πολύ μακριά από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχει όμως μια κατάταξη στην οποία οι «Μπλε» του Λονδίνου είναι πρώτοι και μάλιστα σε απόσταση. Πρόκειται για αυτή που υπολογίζει τα έξοδα που έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι την τελευταία πενταετία, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2018/19.

Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Tifosy, η Τσέλσι, που πέρασε πρόσφατα στα χέρια του Τοντ Μπόελι, έχει δαπανήσει συνολικά 1,2 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια, εκ των οποίων το 49%, ίσο με 588 εκατ. ευρώ, τη τελευταία σεζόν. Κατά μέσο όρο, ο αγγλικός σύλλογος έχει ξοδέψει 42,86 εκατομμύρια ανά μεταγγραφή.

Πίσω από την Τσέλσι, σε αρκετά σημαντική απόσταση, είναι η Γιουβέντους με συνολικές δαπάνες 837 εκατ. ευρώ, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει η Μπαρτσελόνα με 776 εκατ. ευρώ.

Από τους 20 συλλόγους της κατάταξης, οι 10 προέρχονται από την Premier League, η οποία έχει εκτός από τους κλασικούς Big Six (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Άρσεναλ) επίσης τις, Γουλβς, Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα και Νιούκαστλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.