Γουέστ Χαμ: Το παιχνίδι πριν από ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Λέστερ «καίγεται» για το τρίποντο που ενδεχομένως θα της δώσει την παραμονή στην Premier League, όμως οι Λονδρέζοι έχουν μπροστά τους την πρόκληση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Από τη μία πλευρά η Λέστερ. Στη ζώνη του υποβιβασμού με 31 βαθμούς. Θέλει νίκη και ισοπαλία/ήττα της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με την Μπόρνμουθ. Όλα αυτά για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ήταν 7 Μαΐου 2016 όταν κατακτούσε το πρωτάθλημα σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού. 2.577 ημέρες μετά το θαύμα μπορεί να επιστρέψει στη Championship ύστερα από 10 χρόνια. Στις 5 προηγούμενες σεζόν οι «Αλεπούδες» ήταν στην πρώτη 10άδα. Πέρσι ήταν στην 8η θέση ενώ το 2020 και το 2021 έχασαν μια θέση στους ομίλους του Champions League την τελευταία αγωνιστική. Αυτή τη φορά η τελευταία αγωνιστική έχει την αύρα του ζην όχι του ευ ζην.

Από τον υποβιβασμό στον τελικό

Κι από την άλλη πλευρά η Γουέστ Χαμ. Αφού φλέρταρε με τον υποβιβασμό για μεγάλο διάστημα, εισέρχεται στην τελευταία αγωνιστική με την άνεση των 40 βαθμών και της 14ης θέσης. Οι Λονδρέζοι ήταν «ένοικοι» στη ζώνη του υποβιβασμού για 80 ημέρες. Η Λιντς που δύσκολα θα τη γλιτώσει 41 ημέρες. Πάντα μετράει το finish. Αλλα αυτά δεν απασχολούν τον Ντέιβιντ Μόγιες και την ομάδα του. Γι’ αυτούς η αναμέτρηση στο Λέστερ είναι the game before THE GAME. Τελικός και μάλιστα ευρωπαϊκός!

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν για τα «Σφυριά» είναι γεμάτος δόξα. Στην Πράγα τα περιμένουν η Φιορεντίνα και η κούπα του Conference League. Είναι η 30η φορά από τότε που ιδρύθηκε η Premier League (1992) κατά την οποία αγγλική ομάδα διεκδικεί ευρωπαϊκή κούπα, υπολογίζοντας βεβαίως και την φετινή συμμετοχή της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League.

Μια Premier League γεμάτη μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού

Συνολικά 9 είναι οι αγγλικοί σύλλογοι που έζησαν μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές από καταβολής της PL με τη Λίβερπουλ να πρωτεύει (7 τελικοί), τις Τσέλσι/Μαν. Γιουνάιτεντ να έπονται με 6 τελικούς, η Άρσεναλ έχει 5, η Σίτι 2, Φούλαμ, Μίντλεσμπρο και Γουέστ Χαμ από 1. Άρα εξαιρουμένου του Big 6, μόνο 3 ομάδες τα έχουν καταφέρει: η Μίντλεσμπρο έχασε με 4-0 από τη Σεβίλλη το 2006 στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και η Φούλαμ με 2-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2010 στον τελικό του Europa League.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Βye bye Rice

Το παιχνίδι στα ανατολικά Μίντλαντς δεν αποκλείεται να είναι και το τελευταίο του Ντέκλαν Ράις στο πρωτάθλημα με τους Λονδρέζους. Ήδη η Άρσεναλ έχει κινηθεί για την απόκτησή του, αλλά δεν είναι μόνη της στο παζάρι, αφού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου έχουν τον ίδιο στόχο. Από τότε που κατάφερε να καθιερωθεί (σεζόν 2018-19) έχει πάρει φανέλα βασικού στα 174 από τα 189 ματς πρωταθλήματος. Η μεγάλη αρετή του Άγγλου διεθνή είναι προφανής: να κερδίζει την κατοχή από τον αντίπαλο. Από τη σεζόν 18-19 είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε αυτό τον τομέα, ενώ μόνο o Γουόρντ-Πράουζ της Σάουθαμπτον έχει καταμετρήσει περισσότερα χιλιόμετρα από εκείνον. Άραγε στο αγγλικό «αντίο» του στη Γουέστ Χαμ, θα πληγώσει την Λέστερ οδηγώντας την στη δεύτερη κατηγορία;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.