Δικαιώθηκε η προσφυγή του Λίνεκερ κατά της φορολογικής αρχής της Βρετανίας για 4,9 εκατ. ευρώ

Ο Γκάρι Λίνεκερ κέρδισε την έφεση που κατέθεσε κατά της φορολογικής αρχής της Βρετανίας (HMRC) για ένα ποσό που ανέρχεται συνολικά στα 4,9 εκατ. λίρες (5,6 εκατ. ευρώ).

Ο Λίνεκερ, ο οποίος παρουσιάζει το περίφημο «Match of the Day» του BBC κι εργάστηκε επίσης στην κάλυψη του BT Sport, δέχθηκε δίωξη απ’ το HMRC για φόρους στο εισόδημά του κι από τους δύο ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από το 2013/14 έως το 2017/18.

Το HMRC τόνισε πως ήταν υπάλληλος τόσο του BBC όσο και του BT Sport εκείνη την εποχή, αλλά ένας δικαστής έκρινε ότι ο 62χρονος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και είχε συμβόλαια και με τους δύο ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

«Το αποτέλεσμα των συμπερασμάτων μου είναι ότι επειδή υπήρχαν άμεσες συμβάσεις, μεταξύ του BBC και του κ. Λίνεκερ, αλλά και της BT Sport μαζί του, δεν ισχύει η νομοθεσία για τους διαμεσολαβητές (IR35) και δεν μπορεί να διωχθεί από νομική άποψη» τόνισε ο δικαστής Μπρουκς ανακοινώνοντας την απόφαση για τον παλαίμαχο άσο. «Συνεπώς, και παρά το γεγονός ότι η GLM (Gary Lineker Media) είναι μια εταιρική σχέση, αυτό είναι το τέλος του θέματος και δικαιώνεται η έφεσή του».

Ο Λίνεκερ έγινε πρωτοσέλιδο όταν τέθηκε σε αναστολή απ’ το BBC επειδή επέκρινε την πολιτική μετανάστευσης της κυβέρνησης, προκαλώντας έντονη διαμάχη σχετικά με τους κανόνες αμεροληψίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Οι διευθυντές του BBC αντέστρεψαν την απόφασή τους κι επανέφεραν τον Λίνεκερ σε «ενεργό» ρόλο, καθότι οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν να εργαστούν σε ένδειξη αλληλεγγύης, αναγκάζοντάς τον σταθμό να μεταδώσει τα highlights του «Match of the Day» χωρίς σχολιασμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.