Μπράιτον: Ο Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από την επιτυχημένη πορεία

Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι, αποκάλυψε ότι ο «σκληρός πυρήνας» των αποδυτηρίων ήταν το κλειδί για την επιτυχία της ομάδας αυτή τη σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής μίλησε στην Gazzetta dello Sport και αναφέρθηκε στο μυστικό της εκπληκτικής πορείας της Μπράιτον που διεκδικεί με πολλές πιθανότητες ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ονειρεύεται και τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει στα ημιτελικά, προκειμένου να βρεθεί στο Γουέμπλεϊ στις 3 Ιουνίου.

Οι “Γλάροι” ήταν συναρπαστικοί μετά από την άφιξη του Ντε Τζρμπι, με τον Ιταλό να εγκαθιστά ένα πιο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου, ως συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς του προκατόχου του, Γκρέιαμ Πότερ. Έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν προηγουμένως μεγάλη συμμετοχή, όπως ο Εστουπινιάν, ο Μιτόμα, ο Φέργκιουσον και αυτοί δικαίωσαν απόλυτα την επιλογή του.

«Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι αντικατέστησα έναν προπονητή που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στη Μπράιτον», είπε. «Σιγά-σιγά τα ανέτρεψα όλα, αλλά δεν μείωνε καθόλου την πραγματικότητα που έλεγε ότι είχα μια ομάδα που είχε θάρρος, ήξερε πώς να παραμείνει στο γήπεδο και να δουλέψει. Έβαλα 3-4 νέους παίκτες: ο Εστουπινιάν δεν είχε παίξει σχεδόν ποτέ, ο Κόλγουιλ δεν έπαιξε ποτέ, ο Στιλ δεν έπαιξε ποτέ, ο Μιτόμα δεν έπαιξε ποτέ, ο Φέργκιουσον δεν έπαιξε ποτέ και ο Γκρος δεν έπαιξε ποτέ μπακ. Αυτές είναι μεγάλες αλλαγές που έγιναν. Όμως το πραγματικό μυστικό είναι ο σκληρός πυρήνας των αποδυτηρίων: Ο Ντανκ, είναι για μένα είναι ένας από τους πέντε καλύτερους σέντερ μπακ στην Ευρώπη. Γκρος, Βέλτμαν, Γουέλμπεκ, Γουέμπστερ, Λαλάνα, Μάρτς, Στιλ, παίκτες με πολλές ικανότητες . Η Μπράιτον δεν χρειάζεται να προσέξει κάτι όταν θα φύγω, αλλά θα έχει πρόβλημα, όταν αυτό το γκρουπ παικτών θα φύγει!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.