Αντόνιο Κόντε: Ναι μεν αλλά…

Η αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από το βόρειο Λονδίνο πλησιάζει με τους Σπερς να εργάζονται για μια συμφωνία αποζημίωσης για τον Ιταλό.

Αρκετά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό τον συνδέουν έντονα με μια επιστροφή στη Serie A. Ο Κόντε επέστρεψε στην Ιταλία καθώς υπάρχει διακοπή στα πρωταθλήματα λόγω προκριματικών και φαίνεται απίθανο να είναι επικεφαλής των Spurs όταν ξαναρχίσει η Premier League στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Η διοίκηση της Τότεναμ ετοιμάζεται για μια συμφωνία αποζημίωσης για τον Ιταλό τεχνικό, με τον Ράιαν Μέισον να είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει ως προσωρινός προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Κόντε στη Serie A για τρίτη φορά στην καριέρα του;

Η Ίντερ, η Μίλαν, η Ρόμα και η Γιουβέντους συνδέονται με μια μετακίνηση για τον 53χρονο, αν και το συμβόλαιό του με 17 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις ιταλικές ομάδες που ενδιαφέρονται για την υπογραφή του. Το μέλλον του Σιμόνε Ιντζάγκι στην Ίντερ και του Στέφανο Πιόλι στη Μίλαν εξαρτάται από την κατάκτηση της πρώτης τετράδας στη Serie A αυτή τη σεζόν. Το συμβόλαιο των 5 εκατομμυρίων ευρώ του Ιντζάγκι με την Ίντερ, με ισχύ έως το 2025, θεωρείται ως το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τους «νερατζούρι» που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η Μίλαν θα έχει επίσης μειωμένο μεταγραφικό μπάτζετ, οπότε μένει να δούμε αν ο Κόντε θα δεχόταν τη δουλειά στην κοκκινόμαυρη πλευρά του Σαν Σίρο, ενώ η Γιουβέντους φαίνεται η πιο φυσική επιλογή για τον 53χρονο, αν και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι φαίνεται. στάβλος» στην πιρόγα «μπιανκονέρι». Η Ρόμα είχε προσεγγίσει στο παρελθόν τον Κόντε και παρόλο που η παραμονή του Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται να είναι η προτεραιότητα για τους «τζιαλορόσι», ο Κόντε είναι ο κύριος στόχος τους εάν φύγει ο Πορτογάλος. «Αυτή τη φορά, ο Κόντε δεν θα έλεγε όχι;».

Η μετοχή του 53χρονου φαινομενικά πέφτει, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανθρώπινη πτυχή αυτής της κατάρρευσης. Τον Οκτώβριο, ο στενός φίλος και συνεργάτης του Κόντε, Τζιαν Πιέρο Βεντρόνε, πέθανε απροσδόκητα σε ηλικία 62 ετών, μια απώλεια που είχε βαθιά επίδραση στον Ιταλό προπονητή και στην υπόλοιπη ομάδα της Τότεναμ. Λίγο περισσότερο από δύο μήνες αργότερα, ένας άλλος φίλος του Κόντε, ο Sinisa Mihajlovic, πέθανε σε ηλικία 53 ετών μετά από μια μακρά μάχη με τη λευχαιμία, μια άλλη εξαιρετικά οδυνηρή απώλεια για τον προπονητή της Τότεναμ. Ένα μήνα αργότερα, ένα τρίτο πρόσωπο κοντά στον Ιταλό προπονητή πέθανε – ο πρώην συμπαίκτης του Τζιανλούκα Βιάλι, προσθέτοντας τη θλίψη του Κόντε.

Ενώ εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει όλη αυτή την απογοήτευση, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη χοληδόχο κύστη τον Φεβρουάριο, αναγκάζοντάς τον να χάσει αρκετούς αγώνες. Ο προπονητής της Τότεναμ αντιμετώπιζε όλα αυτά ενώ ζούσε σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο, με τη γυναίκα και τα παιδιά του να έμεναν στο σπίτι τους στο Τορίνο. Αν και μπορεί να είναι δίκαιο να επικρίνουμε για τη γενική δυστυχία της Τότεναμ στον αγωνιστικό χώρο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δείξει πραγματικά τον καλύτερό του εαυτό αυτή τη σεζόν, αντιμετωπίζοντας τη μία τραγωδία μετά την άλλη….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.