Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 4-1: Πάρτι στο Εμιρέιτς, ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο (hls)

Με όργια του Μπουκάγιο Σάκα η Άρσεναλ πήρε τους τρεις βαθμούς και πλησιάζει στην επίτευξη του ονείρου.

Η Άρσεναλ επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας με 4-1, αύξησε την διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και βάζει πλώρη για πρωτάθλημα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μαρτινέλι, Σάκα και Τσάκα, το γκολ της τιμής για τους «αετούς» ο Σλουπ.

Η ‘Αρσεναλ φιλοξένησε την Κρίσταλ Πάλας στο ”φρούριο” του Εμιρέιτς, εκεί όπου η ομάδα του Αρτέτα σε 17 αγώνες έχει απωλέσει μόλις 7 βαθμούς και έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν ότι τα ματς με τις ομάδες του Λονδίνου τα έχουν του… χεριού τους, μιας και σε 10 παιχνίδια έχουν χάσει πόντους μόνο σε ένα ισόπαλο ματς. Η Κρίσταλ Πάλας αναγκάστηκε να κατέβει με τον προπονητή της Κ-21 σε αυτόν τον αγώνα, λόγω της αιφνίδιας αποπομπής του Πατρίκ Βιεϊρά.

Όλα τέλειωσαν νωρίς

Το ματς ξεκίνησε με τους ρόλους να μοιράζονται από νωρίς μεταξύ των δύο ομάδων. Η Άρσεναλ είχε την κατοχή της μπάλας και έπρεπε να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Κρίσταλ Πάλας. Οι φιλοξενούμενοι στόχευσαν στις άμεσες επιθέσεις κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα. Στο 11ο λεπτό ο Ζάχα στο ανοιχτό γήπεδο έτρεξε, σούταρε αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι προτού βγει κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή της ομάδας του Μακ Κάρθι στα πρώτα 45 λεπτά.

Κι αν οι γηπεδούχοι τα χρειάστηκαν, το δοκάρι λειτούργησε σαν… καμπανάκι που αφύπνισε τους ”κανονιέρηδες” οι οποίοι ακολούθησαν το γνωστό αγωνιστικό τους πλάνο. Με υπομονή στην δημιουργία, έμφαση στο πλάτος σε φάση επιθετικής ανάπτυξης και συνθήκες ένας με έναν έγιναν απειλητικοί. Πρώτα με ένα μακρινό σουτ του Έντεγκαρντ στο 18ο λεπτό και λίγο αργότερα έφτασαν στην πηγή πίνοντας και νερό. Ο Μαρτινέλι υποδέχτηκε όμορφα την μπαλιά του Σάκα,ο αριστερό και σημείωσε το 1-0. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε το 13ο γκολ του στην φετινή Premier League με το γκολ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο είχε βάλει και το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Από το γκολ και μετά, η Άρσεναλ έγινε καταιγιστική. Ήταν επικίνδυνη είτε από στατική φάση με ευκαιρία του Πάρτεϊ στο 39′ είτε από το σουτ του Έντεγκαρντ στο 41′. Το δεύτερο γκολ δεν αργούσε και ήρθε στο κατάλληλο σημείο.

Ο Σάκα στο 43′ έκανε το 2-0 και στο Εμιρέιτς στήθηκε πάρτι. Ο Άγγλος εξτρέμ με το τέρμα αυτό έπιασε διψήφιο αριθμό ασίστ και γκολ, ο μόνος που το έχει πετύχει φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Δεν έμπλεξε και πήρε το τρίποντο-”χρυσάφι”

Η Άρσεναλ δεν επαναπαύτηκε στο σκορ του ημιχρόνου και συνέχισε να ψάχνει τέρμα. Δείχνοντας όρεξη για παραγωγικό ποδόσφαιρο και καμία διάθεση για… μπελάδες βρήκε και το 3-0. Ο αρχηγός Τσάκα μπήκε στην λίστα των σκόρερ και ”σφράγισε” την επικράτηση της ομάδας του. Η Κρίσταλ Πάλας έδειξε ότι έχει σφυγμό με γκολ του Σλουπ στο 63′. Ο Γκανέζος επιθετικός σκόραρε, αλλά η Άρσεναλ είχε απάντηση. Ο Σάκα σκόραρε κι άλλο τέρμα στο 74′ μετατρέποντας το παιχνίδι σε…one man show. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Άρσεναλ να πραγματοποιεί μεστή εμφάνιση, να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να καλπάζει για πρωτάθλημα.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ουάιτ (Ζορζίνιο), Χόλντινγκ, Γκάμπριελ (Κίβιορ), Ζιντσένκο (Τίρνεϊ), Πάρτεϊ, Τσάκα, Έντεγκαρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (Σμιθ Ρόου), Τροσάρ (Ζεσούς)

Κρίσταλ Πάλας (Μακ Κάρθι): Γουίτγουορθ, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Μιλιβόγεβιτς (Χιους), Ντουκουρέ, Σλουπ (Αχαμάντα), Ολίσε (Έζε), Έντουαρντ (Αγιού), Ζάχα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.