Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-2: Οι κόκκινοι έστειλαν το μήνυμα ότι πάνε για τετράδα! (hls)

Η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ χάρη στα τέρματα των Νούνιες και Χάκπο μειώνοντας τη διαφορά από την τέταρτη θέση.

Η Λίβερπουλ πήρε μια σπουδαία νίκη στο «St. James Park» απέναντι στη Νιούκαστλ με 2-0 με τους Νούνιες και Χάκπο να σκοράρουν.

Με αυτή την επικράτηση, οι κόκκινοι μείωσαν κι άλλο τη διαφορά από την τετράδα βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των ηττών εκτός έδρας. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Νιούκαστλ μετά από αυτήν του πρώτου γύρου στο Άνφιλντ και η μοναδική φορά που η ομάδα του Έντι Χάου δέχεται πάνω από ένα γκολ ύστερα από εκείνο το ματς.

Πριν το ματς, οι οπαδοί της Νιούκαστλ ανάρτησαν ένα πανό αφιερωμένο στο θρύλο της ομάδας, Μπόμπι Ρόμπσον. Ο άλλοτε προπονητής τους σήμερα θα γινόταν 90 ετών και οι φίλοι της αγαπημένης του Νιουκάστλ δεν ξέχασαν να τον τιμήσουν με πανέμορφο τρόπο.

Ο αγώνας

Σε ένα ματς ανάμεσα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και την ασταθή Λίβερπουλ βγήκε κερδισμένη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι δέχθηκαν γκολ από τον Νούνιες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός πήρε τη βαθιά μπαλιά του Αλεξάντερ Άρνολντ για να ανοίξει το σκορ στο δέκατο λεπτό. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Νούνιες μετά το Μουντιάλ, έπειτα από 28 προσπάθειες.

Ο Κόντι Χάκπο έκανε δύο τα τέρματα της Λίβερπουλ βάζοντας θεμέλια επικράτησης για τη νέα ομάδα του. Η φάση του γκολ του Ολλανδού ελέγχθηκε για τυχόν παράβαση, αλλά δε βρέθηκε κάτι μη νόμιμο. Κι αν το παιχνίδι ήταν ήδη δύσκολο για τη Νιούκαστλ, η απόφαση του Πόουπ να βγει δέκα μέτρα έξω από την περιοχή του και να αγγίξει την μπάλα με το χέρι σε μια αντεπίθεση της Λίβερπουλ ήταν η χαριστική βολή για τους γηπεδούχους. Η Νιούκαστλ αναγκάστηκε να παίξει 65+ λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στη συνέχεια, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με την κατοχή να είναι για τη Λίβερπουλ και τις φάσεις να είναι μοιρασμένες. Έτσι, η ομάδα του Κλοπ πήρε το τρίποντο που θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει ένα μεγάλο σερί νικών όπως επιθυμεί ο Γερμανός προπονητής της.

Γήπεδο: Saint James Park

Νιούκαστλ (Χάου): Πόουπ, Τριπιέρ (Μέρφι), Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Ζοέλιντον (Λιούις), Άντερσον (Ντουμπράβκα), Λόνγκσταφ, Σεν Μαξιμέν, Ίσακ (Γουίλσον), Αλμιρόν (Γκόρντον)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Φαμπίνιο, Μπάιτσετιτς (Μίλνερ), Χέντερσον (Έλιοτ), Χάκπο (Ζότα), Νούνιες (Φιρμίνο), Σαλάχ

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.