Άστον Βίλα-Άρσεναλ 2-4: Ανατροπή με χαρακτήρα διεκδικήτριας τίτλου! (vids)

Οι Κανονιέρηδες έφεραν τούμπα το ματς στις καθυστερήσεις και έφυγαν με την σπουδαία νίκη από το «Villa Park» στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Τι και αν ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο από την Άστον Βίλα; Η Άρσεναλ έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη με 4-2! Το σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν το αυτογκόλ του -άτυχου- Μαρτίνες (90+3′) υπέγραψε ουσιαστικά το μεγάλο διπλό των Κανονιέρηδων, που τους φέρνει μόνους τους στην κορυφή και (για την ώρα) στο +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από την απέναντι πλευρά το σύνολο του Ουνάι Έμερι έκανε ένα «μαγικό» 45λεπτο, είχε μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να φτάσει στην επικράτηση, αλλά ο Ράμσντεϊλ κατά κύριο λόγο δεν το επέτρεψε. Έτσι παραμένει στην 11η θέση με 28 βαθμούς.

Ανώτερη η Άστον Βίλα και προβάδισμα 2-1

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ο Γουότκινς στο 9′ «εκτέλεσε» τον Ράμσντεϊλ στην αντεπίθεση, για το 1-0! Μάλιστα με αυτό το τέρμα, ο νεαρός επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος!

Η Άρσεναλ ανέβηκε άμεσα στο γήπεδο και έφτασε στην ισοφάριση με «κεραυνό» του Σάκα! Φανταστικό γκολ του Άγγλου εξτρέμ και 1-1!

Στη συνέχεια η Άστον Βίλα πήρε ξανά τα ηνία σιγά-σιγά και έφτασε στο 2-1 στο 31′. Άψογο τελείωμα του Κοουτίνιο, ύστερα από ιδανική ανάπτυξη και κάθετη πάσα του Μορένο, που πέρασε κάτω από τα πόδια του Γουάιτ! Πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου από τις 22 Μαΐου!

Στη συνέχεια η η ομάδα του Αρτέτα δεν μπόρεσε να εντείνει την πίεσή της για δεύτερο γκολ, ούτε βελτίωσε τα κενά διαστήματα στην άμυνα, με το 2-1 να μένει μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Έβγαλε χαρακτήρα και έφτασε την ανατροπή η Άρσεναλ

Με… άγριες διαθέσεις προκειμένου να βρουν την ισοφάριση μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι Κανονιέρηδες! Αυτό το «άγγιξαν» στο 56′, αλλά η κεφαλιά του Ενκέτια πήγε στο δοκάρι. Ο Άγγλος φορ στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαρτίνες!

Πέντε λεπτά μετά όμως, οι φιολοξενούμενοι βρήκαν τη νέα ισοφάριση με άψογο τελείωμα Ζιντσένκο και το παρθενικό γκολ του Ουκρανού στην Premier League!

Στο 64′ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία για την ανατροπή στο χαμένο τετ-α-τετ του Ενκέτια, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ, βρέθηκε με πλάτη στον Μαρτίνες και το τελείωμά του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Διακοπές και αλλαγές έριξαν τον ρυθμό και η επόμενη σπουδαία φάση έλαβε χώρα στο 77′ με τον Έντεγκααρντ! Ο Ενκέτια έκλεψε την μπάλα και του… σέρβιρε πάρε-βάλε, αλλά ο Νορβηγός αστόχησε!

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 82′ με τον Μπέιλι, αλλά το σουτ του και η απόκρουση του Ράμσντεϊλ έστειλαν την μπάλα δοκάρι και έξω! Στο 90+2′ έφτασαν ξανά κοντά στο 3-2 με τον Ντουράν, όμως ο γκολκίπερ της Άρσεναλ δεν είχε σκοπό να νικηθεί ξανά σήμερα!

Έτσι ένα λεπτό μετά, ο Ζορζίνιο έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και ύστερα από την κόντρα στον Μαρτίνες πήγε στα δίκτυα! 3-2 με τον πιο απίθανο τρόπο για τους φιλοξενούμενους!

Και στην τελευταία φάση του ματς στο 90+8′, ο Μαρτινέλι σκόραρε στην αντεπίθεση, μιας και ο Μαρτίνες είχε ανέβει στην περιοχή της Άρσεναλ για το κόρνερ των γηπεδούχων! Ο Βραζιλιάνος έγραψε το τελικό 4-2 για την ομάδα του και έβαλε το… κερασάκι στην σπουδαία νίκη με ανατροπή για τους Κανονιέρηδες!

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 24η αγωνιστική, «Villa Park»

Διαιτητής: Χούπερ

Κίτρινες: 45+3′ Ντάγκλας Λουίς, 84′ Μαρτίνες – 45+3′ Σάκα

Σκόρερ: 9′ Γουότκινς, 31′ Κοουτίνιο – 16′ Σάκα, 61′ Ζιντσένκο, 90+3′ (αυτ.) Μαρτίνες, 90+8′ Μαρτινέλι

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Μορένο (78′ Ντίνι), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίς (67′ Ντεντόνκερ), Καμαρά, Κουτίνιο (62′ Ράμσεϊ), Μπουεντία (67′ Μπέιλι), Γουότκινς (78′ Ντουράν)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (79′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90+5′ Τίρνι), Ζορζίνιο, Τζάκα (79′ Βιέιρα), Σάκα, Έντεγκααρντ (90+6′ Χόλντινγκ), Τροσάρ (68′ Μαρτινέλι), Ενκέτια


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.