Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Θρίαμβος στο Λονδίνο και μήνυμα τίτλου (hls)

Τεράστια εμφάνιση και νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ στο "Emirates" με το εμφατικό 3-1, που την φέρνει στην κορυφή της Premier League και την μετατρέπει πλεόν σε μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο σημαντικότερο παιχνίδι – μέχρι σήμερα – στη φετινή Premier League, έπαιξε ως πρωταθλήτρια και απέδειξε πως απόλυτα δίκαια είναι το αφεντικό στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε τρία γκολ στο “Emirates” και πέτυχε την έκτη διαδοχική νίκη επί της Άρσεναλ σε αυτό το γήπεδο για το πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας (οι Λονδρέζοι έχουν ματς λιγότερο, με την Έβερτον) με 51 βαθμούς, όσους έχουν και οι “κανονιέρηδες”.

Η Άρσεναλ πλήρωσε ακριβά το άγχος και τα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει στη Σίτι πως είναι ικανή να την εκθρονίσει, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ματσάρα και… ισορροπία

Απολαυστικό ήταν το πρώτο 45λεπτο στο «Emirates», με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και να έχουν κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά προσεκτικές στα πρώτα 20 λεπτά, με την Άρσεναλ να πιέζει λίγο παραπάνω, όταν δεν είχε τη μπάλα στα πόδια και να είναι εκείνη που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με εκφραστή τον Νκέτια (22’). Η απάντηση της Σίτι ήρθε με γκολ, δύο λεπτά αργότερα. Ο Ντε Μπρόινε εκμεταλλεύτηκε μία αμυντικά αδράνεια των γηπεδούχων (λάθος γύρισμα του Τομιγιάσου στον Ράμσντεϊλ) και με υπέροχο τελείωμα «πάγωσε» το «Emirates».

Η αλήθεια είναι πως οι «Πολίτες» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Άρσεναλ, που μέχρι εκείνη την ώρα έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η αντίδραση των Λονδρέζων ήταν εξαιρετική. Ανέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να κερδίσει μέτρα και λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου βρήκαν γκολ ισοφάρισης. Στο 40’ ο Νκέτια κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έντερσον και ο Σάκα που ανέλαβε την εκτέλεση ισοφάρισε σε 1-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Σίτι θα μπορούσε να είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, όμως η κεφαλιά του Ρόδρι από στημένη φάση, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Άρσεναλ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Έπεσε ο ρυθμός, τιμώρησε τα λάθη της Άρσεναλ η Σίτι

Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Λάθη, συνεχείς διακοπές, που δεν επέτρεπαν να υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι και ούτε… δείγμα ευκαιρίας συνέθεταν το σκηνικό μέχρι το 65’.

Η πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στην Άρσεναλ, με τον Νκέτια (66’) να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Τομιγιάσου. Η απάντηση της Σίτι ήρθε δύο λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ, με τον Ζορζίνιο να σώσει στη γραμμή πλασέ του Νκέτια. Αυτή ήταν απλά η… προειδοποίηση.

Στο 74’ οι γηπεδούχοι «πούλησαν» για μία ακόμη φορά πολύ εύκολα τη μπάλα και τελικά το πλήρωσαν. Ο Μπερνάρντο Σίλβα «έκλεψε», Χάαλαντ και Γκιουντογκάν συνεργάστηκαν, με τον επερχόμενο Γκρίλις να πλασάρει στην κίνηση για το 1-2, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην καριέρα του απέναντι στην Άρσεναλ και τρίτο φετινό στην Premier League.

Αυτή τη φορά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν έβγαλε αντίδραση, αλλά είδε τους «Πολίτες» στο 82’ να «κλειδώνουν» το ματς. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα «έκρυψαν» τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Χάαλαντ πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, σημειώνοντας το 26ο φετινό του γκολ σε 22 παιχνίδια στην Premier League. Στο 89’ η Άρσεναλ είχε μία καλή στιγμή με τον Νκέτια, όμως από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ και το 1-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (82′ Γουάιτ), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ζορζίνιο, Τζάκα (82′ Γουάιτ), Έντεγκααρντ, Σακά (82′ Βιέιρα), Μαρτινέλι (76′ Τροσάρ), Νκέτια

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (88′ Φίλιπς), Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (62′ Ακάντζι), Γκρίλις (77′ Φόντεν), Χάαλαντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.