Λίβερπουλ: Η σύγκριση του πέρυσι με φέτος είναι η… μέρα με τη νύχτα! (pic)

Μια εικόνα αρκεί για να περιγράψει το μέγεθος της αποτυχίας της εφετινής Λίβερπουλ συγκριτικά με την περσινή εκδοχή της.

Η Λίβερπουλ βιώνει μια δύσκολη σεζόν, με την ομάδα του Κλοπ να είναι δέκατη στη βαθμολογία της Premier League. Κι αυτό συμβαίνει ύστερα από μια μυθική χρονιά.

Η Λίβερπουλ του 2021-2022 άγγιξε το ακατόρθωτο. Κατέκτησε το FA Cup, το League Cup, έχασε τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League και το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι αν και μάζεψε 92 (!) βαθμούς. Δύο ματς να είχαν διαφορετική κατάληξη και οι Κόκκινοι θα έκαναν… καρέ τίτλων.

Κι από αυτή τη μαγική σεζόν στην παταγώδη αποτυχία του φέτος. Με 20 αγώνες στην Premier League, μόλις 29 πόντοι! Αποκλεισμοί από το League Cup και το Κύπελλο Αγγλίας. Τι έχει συμβεί και η φοβερή «μηχανή» της Λίβερπουλ έχει κολλήσει;

Την απάντηση δίνει μια εικόνα, η οποία συγκρίνει τις επιδόσεις της ομάδας πέρυσι και φέτος.

Η Λίβερπουλ δεχόταν 0.7 γκολ ανά αγώνα πέρυσι. Φέτος, τα διπλάσια και από πρωτιά που είχε σε αυτόν τον δείκτη πλέον βρίσκεται στην 11η θέση.

expected Goals (xG) εναντίον της, αυτά που αναμενόταν να δεχθεί βάσει των ευκαιριών που έκαναν οι αντίπαλοι, ανέβηκαν από το 0.9 στο 1.4 ανά αγώνα και έπεσε από την τρίτη στη 14η θέση.

Οι μεγάλες ευκαιρίες που δέχεται, εκτοξεύθηκαν από τις 1.4 πέρυσι στο αδιανόητο 3.2 φέτος! Η χειρότερη ομάδα της Premier League, σε αυτή την κατηγορία.

Ακόμη και οι τελικές που δέχεται πήγαν από τις 7.8 στις 10.5 ανά 90 λεπτά, αν και εκεί η διαφορά στη θέση που κατείχε πέρυσι δεν είναι και τόσο μεγάλη, αφού από τη δεύτερη καταλαμβάνει πλέον την τέταρτη…

Δείτε την εικόνα με τη σύγκριση της περσινής με την εφετινή Λίβερπουλ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.