Χάρι Κέιν: Μια «πονεμένη» ιστορία που γράφεται χωρίς τρόπαια

Με το ρεκόρ των 260 γκολ του Άλαν Σίρερ στο στόχαστρο του, δεν μπορεί να φύγει από την Πρέμιερ Λιγκ και να αποχωρήσει από το Λονδίνο τώρα!

Αυτό το καλοκαίρι, έχει μια τεράστια απόφαση o captain της Εθνικής Αγγλίας σε περίπτωση που η αγαπημένη του Τότεναμ δεν τερματίσει στην πρώτη τετράδα, όπως φαίνεται πολύ πιθανό…

Μετράει 199 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, 266 συνολικά για την Τότεναμ, ισοβαθμεί με τον αείμνηστο, Τζίμι Γκριβς. Και όμως μιλάμε συχνά για την Πρέμιερ Λιγκ σαν να πήρε μόλις τον πρώτο της αξιοπρεπή επιθετικό αυτό το καλοκαίρι, το 22χρονο Νορβηγικό ρομπότ, Έρλινγκ Χάαλαντ. Κολλήστε τον Κέιν σε εκείνη την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι και θα είχε 20+ γκολ μέχρι τώρα. Αντίθετα, κουβαλάει μια ομάδα που ήταν αλλεργική στην επίθεση από την απόλυση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πριν από τρία χρόνια. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, εν συντομία, και ο Αντόνιο Κόντε έχουν όλοι τις δικές τους ιδιότητες αλλά και ιδιοτροπίες, όμως πάνω απ’όλα όλες οι προσεγγίσεις τους είναι μια περιστροφή του «πανικού στην κατοχή».

Έτσι, ο Κέιν επανέφερε τον εαυτό του ως ένα υβρίδιο μεταξύ επιθετικού και επιθετικού χαφ, για να δώσει στην ομάδα του την καλύτερη ευκαιρία να κάνει κάτι με την μπάλα. Συνέχισε να σκοράρει με ανησυχητικό ρυθμό, ακόμη και όταν του δόθηκε μόνο μισή ευκαιρία σε ένα παιχνίδι, ενώ έβρισκε επίσης χρόνο για να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του. Κόντρα στη Φούλαμ (0-1), βρήκε γκολ από το μηδέν, και με ένα ένα υπέροχο κλασικό σουτ του Άγγλου μαέστρου σουτ στην γωνία έγραψε ιστορία. Οι Σπερς είναι πέμπτοι στην Πρέμιερ Λιγκ, τρεις βαθμούς από την πρώτη τετράδα, και αυτό μέχρι στιγμής είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κέιν.

Δεν έχει κερδίσει ποτέ κανένα τρόπαιο, η Τότεναμ πανηγύρισε το τελευταίο League Cup το 2007, σε έναν τελικό κόντρα στην Τσέλσι με τον Ισπανό Χουάντε Ράμος στον πάγκο, και το γεγονός ότι μπορεί να τελειώσει την καριέρα του χωρίς έναν τίτλο, είναι μεγάλη ντροπή, αλλά μόνος του αποτρέπει μια κρίση πέρα ​​από αυτό που συμβαίνει στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ… και ίσως ακόμη και στην Έβερτον που καταρρέει. 16 γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα για μια ομάδα που, υπό τον Κόντε, θα ρισκάρει να επιτεθεί μόνο κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον του Κόντε (πάντα έχει κάτι να πει) και δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση ακόμα για το συμβόλαιο του Κέιν, αλλά στο μεταξύ, έχει δεσμευτεί να σκοράρει γκολ και να συνεχίσει να βοηθά. Πολλά μπορούν να συμβούν σε έξι μήνες και αν βρεθούν περαιτέρω επενδύσεις, θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι σίγουρο ότι έρχονται μήνες «γεμάτοι» γεγονότα για έναν από τους πιο «θανατηφόρους» και αδικημένους επιθετικούς στην Ευρώπη.

Ο Κέιν λατρεύει την Τότεναμ, τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και σίγουρα θα τον ακούσει όταν πρόκειται για προγραμματισμένες συνομιλίες για συμβόλαιο. Η αναταραχή του όταν εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Σίτι και ήταν έτοιμη να τον αρπάξει, οφειλόταν στην αντιληπτή έλλειψη φιλοδοξίας στον σύλλογο και όταν έφτασε ο Αντόνιο Κόντε, οι Σπερς ήταν πεπεισμένοι ότι αυτό θα βοηθούσε να διευθετηθούν τα πράγματα και να βρεθεί λύση στο θέμα τρόπαιο. Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για το μέλλον του Κέιν στο βόρειο Λονδίνο. Θα έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του αυτό το καλοκαίρι και, χωρίς σημάδια συμφωνίας, θα δώσει ελάχιστο χρόνο στον Ντάνιελ Λέβι μια απόφαση να πάρει. Κερδίζει χρήματα ο ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων ή κινδυνεύει να χάσει τον αρχηγό της Αγγλίας δωρεάν το 2024;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.